≫ 

Eva Ras u prvom srpskom interaktivnom filmu "Odluka": "Dopada mi se ta priča"

- Sve melodrame nas uče da budemo bolji prema sebi, da volimo više sebe, da budemo centar sveta i da budemo dobri prema drugima  - rekla je Eva Ras

  • 0
Eva Ras film Odluka

Printskrin: Youtube/Branka Bešević Gajić

U utorak, 15. juna, u "Kombank dvorani", u sali 4, sa početkom u 12 časova, očekuje nas premijera interaktivnog filma "Odluka" Branke Bešević Gajić koji je nastao na doktorskim studijama, na odseku Digitalne umetnosti, Univerziteta umetnosti u Beogradu i koji je realizovan pod mentorstvom profesora dr Ivana Pravdića i dr Sonje Marinković.

Pored glavnog glumačkog para - Radomirke Rade Šarić (koja igra lik Ane) i Saše Đuraševića (koji igra lik Marka), videćemo i poznatu glumicu Evu Ras, koja igra jednu od uloga.

Kako je u intervjuu navela, vrlo rado je prihvatila da igra u ovom projektu.

- Ja sam igrala u 140 studentskih filmova. Još nijedan nije bio za doktorsku disertaciju. Jako volim što sam igrala. Ja najviše volim melodramu kao žanr, a vi ste "naboli" takvu melodramu... To je prava melodrama koja se izgubila u braku, da razvodom se vraća sebi i da nađe sebe dok je ne ubije taj njen muž. Drago mi je što sam provela dan sa vama  i što smo snimali to.... Dopada mi se ta priča... To se u životu verovatno ne događa, ali snimajući ovakve filmove i gledajući ovakve filmove, neki novi naraštaji će naučiti nešto. Ako brak nije dobar, da može da se razvede za 5 sati, da ne mora ništa trpeti, ne mora ništa čekati. Da može odmah da prekine, nema veze što je registrovan. Tako da je to društveno koristan film. Sve melodrame nas uče da budemo bolji prema sebi, da volimo više sebe, da budemo centar sveta i da budemo dobri prema drugima  - rekla je Eva Ras.

Pogledajte ceo intervju sa Evom Ras:

Interaktivni film "Odluka" je prva interaktivna psihološka drama o partnerskom nasilju koja ukazuje na važne probleme u našem društvu. Ovde gledalac na osnovu glasanja putem web platforme treba da odluči o sudbini glavnih junaka. Slika se nakon određenog vremena zamrzava, gde se nude opcije pod A i B, na osnovu naše odluke idemo u dalji ishod priče, gde se nude izbori šta treba da uradimo ili ne uradimo što nas vodi u epilog priče gde u jednom segmentu vidimo i posledicu šta će se dogoditi ako ne reagujemo kao društvo na nasilje.

Ana (Radomirka Rada Šarić) i Marko (Saša Đurašević) su mladi bračni par, Marko je doživeo traumu kada je izgubio tragično majku gde kasnije zbog posledica trauma iz detinjstva postaje nasilnik, Ana je odrasla u porodici gde je svakodnevno gledala majku koja trpi nasilje, da bi kasnije izabrala nasilnog partnera poput svog oca. Ana i Marko su dvoje ljudi promašenih ideja, neostvarenih snova, nesretnim spletom okolnosti završavaju u pogrešnom vremenu, na pogrešnom mestu. Film je zasnovan na istinitom događaju.

Ulaz je slobodan

Medijski pokrovitelji: Kombank dvorana i Telegraf.rs

Scenario, režija, programiranje i obrada muzike u digitalnom mediju: Branka Bešević Gajić

Film je sniman na lokacijama u Beogradu.

Produkcija: Cinnamon, Cinnerent

Postprodukcija: MS-Film production

Instagram nalog filma Odluka: https://www.instagram.com/filmodluka/

Imdb: https://www.imdb.com/title/tt14297040/

Pogledajte trejler:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA