• 0

Snimanje nastavka "Složne braće": Moćna ekipa na čelu sa Karajlićem, Natašom Ninković, Kuzmanovićem

Nele Karajlić kaže da će nova serija biti drugačija

  • 0

Humoristička serija "Složna braća - The Nekst Đenerejšn" biće drugačija, sa novim glumcima i vremenom radnje, u odnosu na kultne prethodnike “Složnu braću” iz devedesetih, najavio je njihov tvorac muzičar Nele Karajlić.

- Najvažnije je da ljudi shvate da se radi o novoj generaciji, o 25 godina razlike, i da je jedino ista kafana, koja se samo malo proširila - rekao je Karajlić novinarima koji su danas posetili snimanje serije u Šimanovcima.

Serija "Složna braća" pojavila se 1995. godine kao gorka satira tek okončanog rata u Bosni i Hercegovini, u kojoj su likove u kafani na ničijoj zemlji igrali Vladimir Savčić (1948-2009), Davor Dujmović (1969-1999), Nikola Pejaković, Zoran Cvijanović, Žika Milenković (1928-2008) i brojni drugi.

- Ko je pažljivo pratio serijal zna da je šest glavnih junaka nesretno završilo u minskom polju. Tako da je ovo nova generacija koja njih nasleđuje. Svedoci smo da se stvari manje-više nisu puno promenile. Malo je tehnologija uznapredovala, ali su neki odnosi i naš mentalitet ostali isti - istakao je Karajlić, čije je pravo ime Nenad Janković.

Novih 12, skoro jednočasovnih nastavaka "Složne braće - The Nekst Đenerejšn" režiraće Milorad Milinković, a glume pored Karajlića, Nataša Ninković, Radoslav Milenković, Andrija Kuzmanović, Nenad Okanović, Ljubiša Savanović, Marko Gvero, Nikola Pejaković, Mima Karadžić i drugi.

- Radio sam komedija i komedija u životu, ali nikad se na samom snimanju nisam ovoliko smejao kao što se smejem za vreme ''Složne braće''- otkrio je Karajlić u pauzi snimanja.

Svestan da će kod gledalaca biti uspoređivanja između stare i nove "Složne braće", Karajlić je istakao da mu je bio izazov da napravi "drugi serijal koji otvara potpuno novu priču o istoj kafani".

- Uvek sam umeo da se sa izazovima izborim. I ono što je sigurno, kao i na svaki svoj proizvod dajem garanciju od 30 godina. To vam više ni Mercedes ne može dati - našalio se Karajlić.

Staru i novu "Složnu braću" na neki način povezuje konačno pojavljivanje Kemice, koji se prethodno javljao samo glas koji se meša u telefonsku vezu, Njegovog oca Fikreta Halimića bio je maestralno odigrao Savčić (1948-2009), a uloga Kemice je sada poverena Gveru.

- Kemica je Fikin sin koji se nikad nije pojavljivao. Sad je vreme da ga pokažemo, da izađe na svetlost dana kao naslednik objekta ''Složna braća'' - rekao je Gvero agenciji Tanjug.

Reditelj Milinković rekao je Tanjugu da je serija "Složna braća- The Nekst Đenerejšn" logičan nastavak njegove saradnje sa Karajlićem započete na spotovima Zabranjenog pušenja, a potom i na humorističkom serijalu "Nadrealna tv" (2012).

- Pravimo novu seriju, drugačije su okolnosti, vreme, sve je drugačije. Ne bi trebalo da podseća na ono staro. Nova je serija koja se dešava na istom mestu. Pošto je ''nekst dženerejšn'' onda je sve novo -  naglasio je Milinković.

Kao i za prvu “Složnu braću" i za "The Nekst Đenerejšn” scenario je napisao Karajlić, ali ovaj put uz pomoć sina Srđana Jankovića, a posle nagovora Okanovića, koji je veliki poštovalac Karajlićevog prvog humorištičkog tv serijala "Top lista nadrealista" iz osamdesetih.

Zajednički voditeljski angažman na televizijskom kvizu "Ja volim Srbiju" sa Karajlićem, za Okanovića je bio ostvarenje sna da radi "sa idolom iz detinjstva".

- Zbog ''Nadrealista'' sam upisao glumu. Onda sam ga nagovorio da počne da piše nastavak ''Složne braće''. Veliki sam fan, znam sve episode napamet. I onda se izrodio ovaj projekat - rekao je Okanović Tanjugu.

Prema njegovim rečima, u seriji njegov lik Bomba "živi na veoma visokoj nozi, javlja se uvek sa raazličitih destinacija kao Maldivi, Pariz, Egipat, Abu Dabi, i radi za sve strane, naravno za novac".

Dvomesečno snimanje serije je počelo u maju, a premijera je planirana za jesen na kanalu Superstar.

Serija se radi u produkciji kuće "ETM" i Telekoma Srbija, čiji je direktor Vladimir Lučić rekao novinarima na snimanju da očekuje da će novi nastavci biti na nivou stare “Složne braće”, ako ne bolji i zanimljiviji.

Video: Andrija Kuzmanović: Igram Goleta u nastavku serije Složna braća

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima