≫ 

Zavirite na set serije "Složna braća: The Nekst Đeneration": Nele i ekipa radila tokom vrelog dana

Ekipa rubrike "Pop&Kultura" bila je na licu mesta i popričala sa glavnim akterima

  • 5
Složna braća Set serija "Složna brača: The Next Đeneration" Foto: Telegraf

Snimanje serije "Složna braća: The Nekst Đeneration", nastavak legendarni serije "Složna braća", polako se privodi kraju. I velika vrelina u Beogradu nije zastavila vrednu ekipu ovog ostvarenja da polako završavaju posao.

Ekipa rubrike Pop&Kultura posetila se set serije "Složna braća: The Nekst Đeneration" u Lipovačkoj šumi, pri čemu smo se prisetili nekih trenutaka iz same "Složne braće" koja se emitovala devedesetih godina prošlog veka.

U prvom planu bila je čuvena kafana "Složna braća", koju je Kemica (kojeg glumi Marko Gvera) nasledio od svog oca Fikreta (kojeg je glumi legendarni Vladimir Savčić Čobi). Tamo su i neki drugi detalji, što možete videti u našoj foto galeriji, koja se nalazi u sredini teksta.

Tokom pauze od snimanja popričali smo sa junacima ovog ostvarenja. Na setu je, naravno, bio dr Nele Karajlić, koji igra lik Feke. Na pitanje da li je bilo "sukoba generacija" i kako je išao proces kreiranja serije, poznati glumac i muzičar nam je rekao:

- Naravno da je bio sukob generacija, ali u tom sukobu ja uvek gubim, ja moram da pristanem, jer generacije koje odlaze u stvari treba da ostave prostor generacijama koje dolaze. Nikad se u istoriji ljudskog roda nije desilo obrnuto - rekao je dr Nele Karajlić za rubriku Pop&Kultura.

U prvoj serija "Složne braće" stekao se uticaj da je bilo više muzičara nego glumaca, a Nele nam je otkrio kako je rešio pitanje muzike.

- Za prvu seriju ("Složna braća") za muziku je bilo stvarno gužva. Bio je i Čobi, bio je Kolja (Nikola Pejaković), bio je Rizo iz "Elvisa", bio sam ja, bio je Ogi, basista "Pušenja". Sada je manje muzičara, ali jednostavno takva je situacija da moramo da se snalazimo kako znamo i umemo - rekao je Nele, koji je ostao tajnovit kada smo ga pitali da li orginalna numera iz "Složne braće" biti u nastavku:

- To mora da ostane neka naša mala tajna. Ne moramo sve odmah... Ali znamo sigurno da će ta pesma kao odjavna špica imati 12 različitih verzija - rekao nam je Nele.

Složna braća Dr Nele Karajlić na snimanju nastavka "Složne braće" Foto: Telegraf

Na pitanje da li će od "Složne braće" napraviti film, Nele nam je rekao sledeće:

- Film danas ispada kao neka prevaziđena forma... Televizijske serije još uvek daju znakove života - rekao je Nele, a onda se dotakao humora:

- Mi pravimo vanvremenski humor, to je bio uvek naš specijalitet - rekao je Nele.

Za kraj, pitali smo Neleta da li je zadovoljan novom serijom i kada možemo da je očekujemo na malim ekranima.

- Najzadovoljniji sam činjenicom da sam upoznao neke nove ljude, da su ti neki novi ljudi dali ogroman doprinos celom ovom projektu, da vidim da u našoj deci postoji entuzijazam i neka zanesenost umetnošću. A, to, kada će se emitovati, ne zavisi od nas - rekao nam je Nele za kraj.

Sve se snimalo pod rediteljskom palicom Milorada Milinkovića, koji nam je podelio utiske o seriji "Složna braća: The Nekst Đeneration".

- Ovo su novi neki ljudi. Kako podnaslo kaže "The Nekst Dženeration ili Đeneration". Ono što se nije promenilo su odnosi, nije se promenio humor koji proističe iz tih odnosa. Zadržali smo Čorbu (Nikola Pejaković Kolja) i Nanu - rekao nam je Milorad Milinković.

Na pitanje kakav je bio izazov stati iza ovog projekta, Milinković je bio iskren.

- To će biti otežavajući faktor, jer će svi da očekuju... Nema smisla očekivati nešto staro, jer ovo je nova generacija, samim tim je nova serija, ali sigurno će biti jako duhovita. Ne sumnjam da ćemo napraviti dobru stvar - rekao je reditelj.

Zavirite na set serije "Složna braća: The Nekst Đeneration":

Milorad Milinković ističe da ćemo videti i neka nova, talentovana imena.

- Pre svega Amara (Amar Ćorović) i Maju (Maju Čampar). Oni su veliki, novi par. Oni predstavljaju, kako bih rekao, nežnu protivtežu ovim ostalim, surovim, pokvarenim likovima - rekao je režiser Milorad Milinković.

Marko Gvero će igrati lik Kemice, koji se u prvoj seriji javljao kao glas koji se meša u telefonsku vezu. Kao što je poznato, otac Kemice bio je Fikret, koji je igrao legendarni Vladimir Savčić Čobi. Fikret i Čenga su radili za Vladu u Sarajevu, a Marka smo pitali za koga radi Kemica.

- Kemica uglavnom radi za sebe i svoje interese, zajedno sa svojim bratom od strica. On je zapravo Memeov sin - rekao je Gvero, koji nam je ispričao kako se priprao za ulogu:

- Pa nismo nešto imali previše vremena za neke pripreme. Dosta smo razgovarali o tome - rekao je glumac, koji je dodao da je gledao prvu seriju "Složna braća", te da je upućen u stil i ideju ovog ostvarenja.

Jedan od likova kojeg ćemo gledati u nastavku "Složne braće" jeste lik Čorbe. Njega i ovog puta glumi Nikola Pejaković, a Kolju smo pitali koliko se njegov lik razlikuje u odnosu na prvu seriju i na ovaj nastavak:

- On (Čorba) ima isti karakter, isti mentalitet... Prošlo je 25 godina, on je zreliji, ima bradu. I, da, sada se služi nekim novim tehnologijama. To je ta neka razlika. Sada ima svoj Jutjub kanal, ima neki svoji telefon kojim slika te neke događaje u kafani. Eto, to je mala razlika. Inače, sve ostalo je vrlo slično. On je tu na nekom parkingu, pokušava da preživi ovaj život - rekao je Nikola Kolja Pejaković, kojeg smo pitali kako je došlo do njegove ponovne saradnje sa Neletom Karajlićem za nastavak "Složne braće":

Složna braća Nikola Kolja Pejaković Foto: Telegraf

- Dugo se poznajemo. Ja, na neki način, nemam prava da odbijem taj poziv. Nije mi padalo na pamet da odbijem. To je moja obaveza, ako smem da kažem - rekao je poznati glumac i muzičar.

Za sam kraj, Kolju smo pitali da li je zadovoljan serijom "Složna braća: The Nekst Đeneration".

- Nezahvalno je raditi nastavak bilo kog serijala koji je imao uspeha, kao što su doživela "Složna braća". Biće onih koji će da vole, biće onih koji neće da vole. Kakav će biti rezultat ovog našeg rada, to ćemo da vidimo. To nas sve živo interesuje. Ali ja mogu samo da kažem da mi to radimo onako kako možemo, svim svojim snagama  i u tom smislu se nadamo i najboljem. Ali, opet kažem, teško je nadigrati onu staru "Složnu braću". Mi ćemo dati sve od sebe. Biće tih komparacija, poređenja... Pa dobro, to je tako. Nema veze, šta je tu je. Ali, kažem, produkcija se potrudila da nam da odlične uslove, i tom smislu očekivati je najbolje - rekao nam je Nikola Kolja Pejaković.

Video: Dr Karajlić: Nova serija Složna braća u staroj kafani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buja

    8. jul 2021 | 20:58

    Sve te stare serije i filmovi koji smo voleli da gledamo tada, nose duh tog vremena,tako da svaki pokusaj ozivljavanja filma,serije je besmislen i nije to to uopste,iz milion razloga...

  • Legendarno

    8. jul 2021 | 21:19

    Miljenko, bombinaaa🤣🤣🤣

  • Danijel

    8. jul 2021 | 19:11

    Ova serija već sad miriše na propast. Ne radite to!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA