Producentkinja otkriva kada možemo da očekujemo prikazivanje serije o Pupinu

- Izbor Dragana Mićanovića da igra Mihajla Pupina u našoj seriji je najbolja odluka produkcije tog tv formata - rekla je Aneta Ivanović

  • 1

Gošća nove epizode serijala "Tanjug Reflektor" Aneta Ivanović, producent i jedan od kreatora Tv serije o Mihajlu Pupinu, istakla je danas da je veliki naučnik promenio i nas i svet.

Aneta Ivanović je uz Danila Bećkovića kreator serije o naučniku svetskog formata koji je znanjem promenio tok civilizacije, a za Tanjug reflektor ističe da je Mihajlo Pupin njena lična inspiracija.

- Pohađala sam pančevačku gimnaziju gde je svakog jutra sačekivala tabla na kojoj je pisalo ''U ovu školiu je išao Mihajlo I. Pupin''. Nisam tada znala šta znači to I između imana i prezimena, ali mi je baba koja je bila hemičarka, kazala da je Pupin zbog velike odanosti prema zavičaju kao već dokazani naučnik u Americi dodao to I i potpisivao se kao Mihajlo Idvorski Pupin. Tako je sve podsećao na svoje rodno mesto Idvor u Srbiji - kazala je Ivanovićeva.

Kako kaže, ta priča ju je izuzetno pogodila iako tada nije znala ni šta je Idvor i šta je Njujork, ali ni šta je to konkretno radio Pupin.

- Nakon toga studirajući fiziku, postalo mi je jasno koliko je važan Mihajlo Pupin za čitav svet. Shvatila sam da je to čovek sa naših prostora, iz našeg naroda koji je promenio svet i nas. Pupin je ostao da svetli posebnom svetlošću sve ove godine i ostala je misterija kako je on promenio svet i nas i u središtu naše tve serije je razrešenje te misterije - kazala je Ivanovićeva.

Premna njenim rečima zajedno sa Danilom Bećkovićem svašta je saznala o životi Mihajla Pupina pripremajući televizijski format o njemu.

-Mnogo nam je pomogla Aleksandra Ninković Tašić, autorka božanstvene izložbu o Mihajlu Pupinu. Fascinatno je šta smo sve otkrili. Pupinov put nije bio lak. Bilo je prepreka i izazova na tom putu, ali Pupin je imao tvrdu veru u Boga, uspeh i čoveka kojo može da učini svet boljim - kaže Ivanovićeva i podseća da je po dolasku u SAD Pupin prvo radio fizičke poslove kao i svi imigranti.

Ona ističe da je i kasnije dok je učio i polagao ispite Pupin insistirao da radi baš teške fizičke poslove.

- Utovarivao je ugalj, bilo mu je bitno da ostane u fizičkoj kondiciji i njegova popularnost na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku se događa nakon tradicionalne borbe za štap gde je u rvačkoj borbi deklasirao naslednika ugledne i bogate američke porodice. To je momenat kada Pupina kolege podižu na ramena i nose ga po dvorištu kampusa i viču ''Pupine, Srbine'' - kaže Ivanovićeva.

Za nju nema dileme da televizijska serija nije bilo čija ekranizovana biografija, već ima za cilj da ispriča priču, bude zabavna i privuče pažnju gledalaca.

- Naša serija će poslati poruku gledaocima da je moguća pričao uspehu kao što je to bio slučaj kod Mihajla Pupina. Mi nemamo mnogo takvih priča i zato će naša serija da se razlikuje od mnogih drugih, naročito onih sa istorijskom tematikom - kazala je Ivanović i naglasila da će lik velikog naučnika u seriji oživeti Dragan Mićanović.

- Verujem da će serija o Mihajlu Pupinu biti emitovana 2022. godine. Izbor Dragana Mićanovića da igra Mihajla Pupina u našoj seriji je najbolja odluka produkcije tog tv formata - kazala je Aneta Ivanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    30. jul 2021 | 19:35

    jel' to onaj isti sto je svedocio protiv Tesle u korist Markonija ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA