≫ 

Ekskluzivno! Zavirite iza scene filma "Nečista krv - greh predaka": Ovo je zabeleženo prvog dana

Ovog meseca film stiže u domaće bioskope

  • 1
Nečista krv

Foto: This and That Production

Dok film „Nečista krv – Greh predaka“ živi svoj festivalski život, publika željno očekuje beogradsku premijeru 24. avgusta, a potom i ulazak u bioskope širom zemlje.

Do tada rubrika Pop&Kultura na Telegraf.rs donosi vam ekskluzivne fotografije sa snimanja istorijske drame koja nema samo estetski potencijal, već i po rečima njenog reditelja Milutina Petrovića, menja način na koji vidimo svoje pretke i tešku istoriju pod Turcima koji su oni izneli na svojim leđima.

Prvog dana snimanja ekipa filma zabeležila je Marka Grabeža koji tumači ulogu efendi Mite, jednog od tri sina uglednog hadži-Trifuna. Glumac kog je publika upoznala u drugoj sezoni „Senki nad Balkanom“, igra oca čuvene Sofke, ali pre njenog rođenja, u vremenu kada razapet između onog što porodica očekuje o njega i svojih mladalačkih želja, zapadnog vaspitanja, širokog sveta čiji je ukus osetio i „nečiste krvi“, tumara tražeći sebe.

Necista krv greh predaka

„Nečista krv – Greh predaka“ / Foto: Promo

Mladog Mitu okružuje sva raskoš koju njegova porodica njemu može da pruži –slike zapadnih umetnika, svila, rezbareni nameštaj, ručno tkani tepisi... Kako je za Telegraf.rs naglasio reditelj Milutin Petrović, mi iz neobjašnjivog razloga svoje pretke stalno prikazujemo i zamišljamo kao uboge i neuke ljude.

- Mi smo se potrudili da našu prošlost prikažemo dobro, onakvu kakva je bila lepa, a možda i malo bolje. Iz nekog mazohističkog razloga mi smo sebe uvek prikazivali kao neke uboge ljude koji jedva preživljavaju.

- Bora je pisao o bogatim ljudima koji su obrazovani, koji govore više jezika, na sebi nose odeću vreadnu hiljade i hiljade evra... Mi to danas ne možemo da pojmimo. To su skupi konji, velike kuće, posluga, ozbiljan svet... Mislim da je veoma važno za nas da shvatimo da je taj identitet našeg naroda, da su tu tešku prošlost našeg naroda pod Turcima izneli pismeni, obrazovani ljudi, a ne neki tužni robovi, kako su često želeli da prikažu - zaključuje on.

Film "Nečista krv - Greh predaka" imao je svetsku premijeru na Festivalu evropskog filma Palić, dok će se prve dve epizode serije "Nečista krv" premijerno emitovati na Sarajevo Film Festivalu. U međuvremenu će publika Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji imati priliku da film pogleda 13. avguta, dok se beogradska premijera ovog filma očekuje se 24, da bi se dva dana kasnije drama našla i u domaćim bioskopima.

Video: Milutin Petrović o filmu Nečista krv - greh predaka: Istoriju našeg naroda izneli su pismeni ljudi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vratice se rode

    2. avgust 2021 | 20:42

    E koje je vreme doslo da bjela igra dedu... To znaci da smo svi omatorili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA