≫ 

Reditelj filma "Neki to vole vruće" je muku mučio sa Merilin Monro: "Vredelo agonije raditi sa njom"

Reditelj Bili Vajlder je takođe želeo da mu u filmi glumi jedno veliko ime šouzbiznisa

  • 1
Merilin Monro Neki to vole vruće Merilin Monro, film "Neki to vole vruće" Printskrin: Youtube/Movieclips Classic Trailers

Merlin Monro imala je zapaženu filmsku karijeru, a jedan od njenih najpoznatijih filmova bio je "Neki to vole vruće" iz 1959. godine. U ovom ostvarenju, koje je svojevremeno nazivano i najboljom komedijom ikada, je igrala mladu muzičarku Šugar Kejn, dok su joj partneri bili čuveni glumci Toni Kertis i Džek Lemon.

Monroova je tako ponovo sarađivala sa rediteljem Bilijem Vajlderom, ako je prvobitno režiser hteo za ovaj film da angažuje glumicu Mici Gejnor, budući da je Merilin bila zauzeta. Legendarna plavuša ipak je bila dostupna za ovaj projekat, ali njihova saradnja bila je čas dobra, čas loša.

U jednom od intervjua, Vajdler se prisetio kako se Monroova pojavila na ranim probama i da je bila sjajna.

- Nosila je neku elegantnu vulgarnost sa sobom. Mislim da je to bilo veoma važno - rekao je režiser.

Međutim, neke stvari se Vajlderu nikako nisu dopale. Naime, Merilin bi satima kasnila na posao, uz tvrdnju da se izgubila na putu do studija. Ali to nije bilo sve. Naime, Vajlder je morao da ponavlja scenu 80 puta kako bi dobio jednu rečenicu od Merilin za film, poput "Gde je taj burbon?" ili "Ja sam, Šugar", piše mentalfloss.com.

via GIFER

Bilo je prepirki, a Vajlder je jednom prilikom osuo paljbu po Monroovoj.

-Ima grudi kao granit, prkosi gravitaciji, i ima mozak poput švajcarskog sira - pun rupa - rekao je režiser filma "Neki to voli vruće", a posle dodao:

- Razgovarao sam o tome sa svojim doktorom i svojim psihijatrom i oni mi kažu da sam prestar i previše bogat da bih ponovo prolazio kroz ovo - rekao je Vajlder.

Merilin, kako pišu inostrani mediji, je na tome zamerila Vajlderu, koji je pokušao da "zakrpi stvari". Monroova je preminula na današnji datum 1962. godine, tri godine nakon što je film prikazan.

Nisam imao problem sa Merilin Monro. Monroova je imao problema sa Monroovom. Kad je sve to bilo gotovo, i stomak mi se vratio u normalu, činilo se da je vredelo agonije raditi sa njom - rekao je svojevremeno Bili Vajlder.

Inače, postojala je mogućnost da u filmu "Neki to vole vruće" igra jedan holivudski i muzički superstar. A to je Frenk Sinatra. Naime, tokom kastinga, Vajlder je odlučio da ulogu Džo/Džozefine da Toniju Kertisu, dok je za lik Džerija/Dafne hteo Sinatru. Kertis je naveo da je režiser hteo Frenka, ali je postojao "problem". Naime, kako je navedeno, Sinatra je bio pomalo agresivan, a Bili Vajlder nije hteo da rizikuje s tim.

via GIPHY

Reditelj je zakao ručak sa Frenkom, ali se holivudski i muzički superstar nije pojavio. Vajlder je presekao i ulogu Džeri/Dafne dodelio je Džeku Lemonu.

Pogledajte trejler za film "Neki to vole vruće":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA