≫ 

Nela Mihailović o ulozi Kate: "Da preživi, morala je da skrene pogled"

Podsetimo, beogradska bioskopska premijera zakazana je za 24. avgust u Kombank dvorani i dvorani Cineplexx Galerija Belgrade

  • 0
Nečista krv - greh predaka Peti dan snimanja "Nečiste krvi" / Foto: This and That Production

U filmu „Nečista krv – greh predaka“ glumica Nela Mihailović igra Katu, suprugu uglednog trgovca Hadži Trifuna, koga tumači Dragan Bjelogrlić. Za svoju junakinju kaže da je simbol žene toga doba, 19. veka koje je bilo surovo.

– To je bio muški svet gde žene nisu imale nikakvu slobodu. Bile su najpre u vlasništvu oca, a zatim muževa za koje su se udavale praktično po nekoj vrsti ugovora. I svaka koja je pokušala da se pobuni protiv toga tragično je završila.

Njena Kata je opstala u tom brutalnom svetu u kome su žene bile robinje, vlasništvo muškaraca, a evo i kako:

Necista krv greh predaka „Nečista krv – greh predaka“ / Foto: This and That production

– Ona je tu uz Tašanu, Conu, Anđu… Najstarija je i gazdarica je u toj kući. I njena reč se i te kako čuje, čak i Hadži Trifun, ako ništa drugo, bar je sasluša i o njenim rečima promisli. U tom svetu mogle su da opstanu samo one žene koje su imale snage za mnogo kompromisa. Kata nije negativac, naprotiv… Shvatila je kako se funkcioniše u tom surovom svetu i kako možeš da pokušaš da popraviš stvari. Ali, mnogo puta je bila poslušna, zatvorila oči, mnogo puta je sklonila pogled, pravila kompromise, što bi neki nazvali mudrošću jedne žene – i zato je i preživela.

Podsetimo, beogradska bioskopska premijera zakazana je za 24. avgust u Kombank dvorani i dvorani Cineplexx Galerija Belgrade, a bioskopska distribucija u Srbiji i celoj Evropi počinje istovremeno, 26. avgusta, i sa velikim iščekivanjem bioskopske publike otvara jesenju sezonu bioskopa.

Radnja filma „Nečista krv - Greh predaka” se dešava pre Sofkinog rođenja i prati priču o njenom dedi Hadži Trifunu, uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom. Dok Trifun priprema dva sina da ga naslede na poziciji vođe među srpskim narodom, muke mu stvaraju ne samo moćni turski begovi nego i sama njegova porodica. Trifun donosi niz teških odluka koje će kasnije uticati na njegove potomke, junake iz romana „Nečista krv”.

Video: Naše glumice o jakim ženskim likovima u filmu Nečista krv - Greh predaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA