≫ 

Simbol promene vremena i podsetnik da grehe ne možemo otkupiti: Šta simboliše "hadžijino zvono"

Film će beogradsku premijeru imati 24. avgusta

  • 0
Nečista krv "Nečista krv - Greh predaka" / Foto: This and That produkcija

Saga o bogatoj srpskoj porodici, koja se odvija u rasponu od 1850. do 1887. godine u Vranju, ekranizovana po delima Bore Stankovića, definitivno će obeležiti kraj avgusta, kada se nađe u domaćim bioskopima.

Počeće filmom "Nečista krv - Greh predaka", a potom se nastaviti kroz seriju "Nečista krv", koja prati čuvenu Sofku i konačni kraj nekada ugledne familije na koju se nadaleko gledalo sa strahopoštovanjem.

Prvobitni naziv filma "Nečista krv - Greh predaka" trebalo je da bude "Hadžijino zvono", kako je ranije najavljivano. Novo manastirsko zvono veoma je važan simbol u ovom filmu i podsetnik da svoje grehe ne možemo otkupiti novcem, niti potkupiti Boga za oproštaj i uspeh. Istovremeno, zvono je pokazatelj i promene vremena i politike i razlog zbog kog glavni lik, hadži - Trifun, dospeva u svađu sa turskim begovima. A kako to u filmu dugoočekivano zvono izgleda, pogledajte na fotografiji sa 7. dana snimanja filma.

7. dan necista krv, greh predaka Hadžijino zvono" / Foto: This and That production

Podsetimo, prvu verziju scenarija za seriju je pre četiri decenije napisao Vojislav Nanović (1922–1983) koji je pripovetke, drame i romane Bore Stankovića povezao u razgranatu porodičnu sagu koja obuhvata period od 40 godina. Milena Marković je adaptirala prve tri epizode u scenario za film, dok su na preostalim epizodama radili mladi scenaristi Dejan Prćić i Katarina Mitrović.

Projekat nastaje u produkciji produkcijske kuće "This and That Productions" i RTS-a (serija), kao i uz podršku FCS-a i MEDIA programa.

Film će beogradsku premijeru imati 24. avgusta, da bi se dva dana kasnije našao u bioskopima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA