≫ 

Kao devojka - ćerka, kao žena - snaja, kao udovica - majka: Kako smo gledali na žene u 19. veku

Anđela Jovanović igra Tašanu u filmu Milutina Petrovića

  • 0
nečista krv, greh predaka Osmi dan snimanja "Nečiste krvi" / Foto: This and That production

- Tašana najbolje objašnjava svoju poziciju rečenicom da je kao devojka bila ćerka gazda-Mladena, kao udata, snaja hadži-Trifuna, a kao udovica, majka hadži-Trifunovih unuka - kaže glumica Anđela Jovanović, koja u filmu "Nečista krv - Greh predaka" tumači lik mlade i lepe udovice Tašane.

Ona pred svetom, kao takva, nije individua, ne priznaju se njen ličnost i karakter, a ona ih itekako ima i žudi da ih ispolji i ostvari svoje želje. Da za života barem jednom živi.

- Mislim da je ona neko ko je odlučio da preuzme kontrolu nad svojim životom i, naposletku, i odgovornost za svoje postupke - kaže Anđela.

Kako će Tašana to učiniti, publika će moći da vidi tokom beogradske premijere filma "Nečista krv - Greh predaka", koja će se svečano odražati 24. avgusta u Kombank dvorani. U međuvremenu, Tašanin bogati kostim i šminku, pogledajte na ovoj fotografiji sa 8. dana snimanja filma, koje Telegraf.rs ekskluzivno objavljuje.

Ova drama epohe Milutina Petrovića stiže u Kombank dvoranu nakon nedavne premijere na Festivalu evropskog filma Palić, biće prikazana i 13. avgusta na otvaranju Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, a bioskopska distribucija je najavljena od 26. avgusta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA