≫ 

Goran Jevtić neprepoznatljiv kao prosjak i božjak: Ovako izgleda u "Nečistoj krvi - Greh predaka"

Film gledamo od 26. avgusta širom Srbije

  • 12
necista krv greh predaka Goran Jevtić kao Paraputa / Foto: This and That Production

"Za njega se ne bi znalo, niti bi ga toliko gledali kad bi se on, obično subotom, pred mrak, pojavio. Sav naguntan, sa po deset pari košulja i gaća oko sebe i pun drugih krpa što jednako kupi i halapljivo trpa u svoje pazuhe, nedra, nogavice. Drugi od tih krpa ne bi mogao ni da kroči a kamo li da još kao on poskakuje pred svetom i dere se:

— Paraputa! Paraputa!..."

Ovako Bora Stanković u svojoj kratkoj priči "Paraputa", iz zbirke "Božji ljudi", opisuje umobolnog božjaka. Njega u filmu "Nečista krv - Greh predaka" igra Goran Jevtić. Na fotografiji sa 14. dana snimanja filma vidi se da je Jevtić potpuno neprepoznatljiv u ovom ostvarenju.

nečista krv, greh predaka Anđela Jovanović i reditelj Milutin Petrović / Foto: This and That production

Podsetimo, jednu od glavnih uloga u filmu igra Anđela Jovanović, koja tumači Tašanu, bogatu, prelepu i strastvenu udovicu, koja umire u okrutnom i muškom svetu koji je posmatra samo kao funkciju, ne kao biće. Borina drama "Tašana" nastala je upravo po kratkoj priči "Paraputa". Ideju o drami Bora Stanković imao je još 1902. god. Zabeleženo je nekoliko nedovršenih verzija, rukopisi su izgubljeni u ratnom vihoru u Nišu. Po sećanjima i objavljenim odlomcima pisac je dramu završio 1927. godine.

Kako će Tašanina i Paraputina sudbina biti povezana, publika će moći da sazna 24. avgusta, kada je najavljena beogradska premijera ovog filma Milutina Petrovića. Dva dana kasnije film će se naći u bioskopima širom zemlje.

Video: Milutin Petrović o filmu Nečista krv - greh predaka: Istoriju našeg naroda izneli su pismeni ljudi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA