Džoni Dep na udaru ženskih filmskih stvaralaca: Negoduju što će primiti nagradu u San Sebastijanu

- Ovo veoma loše govori o festivalu i njegovom rukovodstvu i prenosi užasnu poruku javnosti: "Nije važno da li ste zlostavljač sve dok ste dobar glumac" - rekla je Kristina Andreu, predsednica španskog Udruženja ženskih filmskih stvaralaca i audiovizuelnih medija

  • 0
Johnny Depp Džoni Dep Džoni Dep Foto: Tanjug/AP

Na Filmskom festivalu u San Sebastijanu glumcu Džoniju Depu biće uručena glavna nagrada "Donostia", a to je naišlo je na reakcije žena filmskih stvaralaca. I to na negativne.

Naime, Kristina Andreu, predsednica španskog Udruženja ženskih filmskih stvaralaca i audiovizuelnih medija, rekla je za Associated Press da je "veoma iznenađena" odlukom festivala da Depa počasti svojom glavnom nagradom, Nagradom Donostia, usled njegovih pravnih problema sa bivšom suprugom Amber Herd, koja ga je ranije optužila za nasilje u porodici, piše people.com.

Inače, glumac je odlučno negirao sve optužbe na njegov račun.

- Ovo veoma loše govori o festivalu i njegovom rukovodstvu i prenosi užasnu poruku javnosti: "Nije važno da li ste zlostavljač sve dok ste dobar glumac" - rekla je Andreu za AP, i dodala da njeno udruženje, koje ima bliske veze sa festivalom, "proučava sledeće korake".

Nagrada Donostija ima za cilj da oda počast životnim dostignućima na filmu. Filmski festival u San Sebastijanu najavio je da će Dep u ponedeljak biti ovogodišnji dobitnik, opisujući glumca kao "jednog od najtalentovanijih i najraznovrsnijih glumaca savremene kinematografije". Džoniju će nagrada biti uručena u sredu, 22. septembra.

Inače, Dep će biti gost još jednog poznatog evropskog filmskog festivala, a u pitanju je Međunarodni filmski festival u Karlovim Varima u Češkoj, koji je ovog meseca najavio planove za odavanje počasti glumcu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA