Pozitivne kritike svetskih medija za film "Nebesa" Srđana Dragojevića

Film je imao svetsku premijeru 5. avgusta u glavnom takmičarskom programu Filmskog festivala u Lokarnu

  • 0
Film Nebesa Film "Nebesa" Foto: FCS promo

Nakon svetske premijere 5. avgusta na Festivalu u švajcarskom gradu Lokarno, najnoviji film Srđana Dragojevića "Nebesa" privukao je veliku pažnju mnogih stranih fimskih sajtova i portala, saopštio je danas Filmski centar Srbije.

Novinar Leo Baraklou iz "Varajetija" je u intervjuu sa Dragojevićem istakao da je reditelj, kroz tri priče o čudima, na satiričan način prikazao život u Istočnoj Evropi, pri čemu je "prizvao grotesknu viziju bivših komunističkih zemalja nakon njihovog pomeranja ka kapitalizmu".

Na sajtu "ICS film", umetnički dometi autora se porede sa režijama legendarnog Pjera Paola Pazolinija, konkretno sa njegovom "Trilogijom života".

"Postkomunističko okruženje daje nepogrešiv politički podtekst svim pričama, s tim da za uživanje u filmu nije potrebno mnogo predznanja o novijoj istočnoevropskoj istoriji", piše na sajtu "ICS film".

Sajt "Le Temps" posebno je pohvalio prvi segment filma, dok je Vladan Petković na sajtu "Cineuropa" istakao visok kvalitet izrade, talenat i nadahnuće filma.

Film "Nebesa" ispričan je kroz tri priče koje se protežu tokom tri decenije (1993, 2001, 2026) i istražuje uticaj čuda na savremeno društvo.

Film je imao svetsku premijeru 5. avgusta u glavnom takmičarskom programu Filmskog festivala u Lokarnu, dok će srpsku premijeru imati 25. avgusta, na zatvaranju 4. izdanja Dunav film festa u Smederevu.

Glavne uloge poverene su Srđanu Žiki Todoroviću, Goranu i Bojanu Navojec, Milošu Timotijeviću, Anđelki Prpić, Neli Mihajlović i mnogim drugima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA