≫ 

Nevena Šarčević ponovo glumi u Srbiji: Gledaćemo je u seriji "Dinastija"

- Jako sam srećna što sam u "Dinastiji". Moja uloga je slatka i zanimljiva za igranje - rekla je Nevena

  • 43

- Mnogo mi je drago što sam dobila ulogu u ovoj zanimljivoj srpskoj verziji "Dinastije" koja će se prikazivati na jesen. U Srbiji sam i očekujem da me zovu za uloge dok se situacija ne smiri da mogu ponovo da putujem bezbrižno u Italiju i druge zemlje sa kojima sarađujem. Pa čak i kad je bilo mirno stanje, nikakav meni problem nije bio da se vratim za ulogu u Beograd, za 2 sata sam avionom tu. - izjavila je glumica Nevena Šarčević za Telegraf.rs

Glumica Nevena Šarčević nedavno je dobila jednu od prestižnih nagrada u kinematografiji baš kada su sve granice bile zatvorene i kada je bilo teško održati umetničke veze na tom nivou - Vesuvius international film festival u Napulju s kojom su joj otvorena vrata ka svetskoj kinematografiji.

Šarčevićeva je završila glumu na Akademiji i italijanski jezik na Filološkom fakultetu, a stipendiju za master dobila je u Milanu.

- Toni Servilo ("Grande bellezza") je nenadmašan a s Ugom di Tulijem, filmskim kritičarem na Rai Uno a i profesorom volim espresso da popijem i raspredam o filmu - nakon milanske stipendije - izjavila je Nevena Šarčević

- To mi jeste obogatilo život za šta sam se mukotrpno sama i izborila i lepo je sve to ali ipak, puno mi je srce bilo kad sam bila s našim glumcima i u mojoj zemlji. Jako lepo sam se provela! - kaže Nevena Šarčević koja je delila kadar s Mimom Karadzićem i Sergejem Trifunović kao i Snežanom Dakić.

- Pitali su me koga bih iz našeg urbanog "sexy and city" života Beograda preporučila pošto im je bila potrebna javna ličnost za određenu scenu, kako to obično biva u serijama, s obzirom da je tržište nametnulo nove standarde, rekla sam-  Evo, može Snežana Dakić! Tako da ćemo biti obe u kadru ( smeh) što će publici sigurno biti interesantno - odgovorila je za Telegraf, glumica Nevena Šarčević

- Mnogima sam sredila i ulogu i posao, kao što već znate s kime ste me u Srbiji viđali, objavljivali ste - dodala je glumica Nevena Šarčević.

- Zaista, mi je drago što sam u "Dinastiji". Ja imam svoju publiku koju sam stekla i na festivalu italijanskog filma kao selektorka kao i u Skadarliji, kao zaštitno lice. Neprestano su me pitali:" Neno, kad ćemo te gledati?" To pitanje pokazuje da vas vole i žele na tržištu i da ih zanimate ali isto tako jako opterećuje jer ne zavisi pola stvari od mene a ono što zavisi ja sam uradila.- izjavila je za Telegraf glumica Nevena Šarčević i dodala:

- Na poziv italijanskih sineasta u junu da učestvujem na rimskom festivalu ali sa svojim filmom iskreno, nije mi bilo dobro iako je to poziv koji se ne odbija!!!- istakla nam je Nevena i nastavila:

- Mislila sam se "Auuu, sad i film da pravim!' Ali, oni vas ne puštaju tako lako! To što sam ja dobila prvu nagradu na internacionalnom takmičenju ne znači da mogu da se opuštam! Nazvali su me i rekli scenarijo u ruke, kameru u ruke, glumi, snimaj i šalji nam! Ti si veliki talenat. " Nisam otišla ni na odmor ceo jul ( ali, zato su ovi na moru čitali članke o meni) radila sam i predala film "Živeli" koji se nalazi trenutno na listi. Uvek me je u inostranstvu nerviralo kako svi govore Cheers - Salute-Salu itd, a niko 'Živeli', te sam ja odlučila da ispromovišem kad već mogu srpsku zdravicu. Film je kratkometražni internacionalni. Blagovremeno otkriću vam ko je u filmu - rekla je Nevena i nastavila:

- Kod njih to malo drugačije funkcioniše, naučila sam njihovu školu, nema prenemaganja, kao što stoji jedan video na mom instagramu ' Art is work' i to je to! Oni će me više ceniti i nakon toga možda i ubodem svetsku ulogu a ovde ću malo da se pravim glupa - rekla je glumica i dodala:

- Jako sam srećna što sam u "Dinastiji". Moja uloga je slatka i zanimljiva za igranje. Čekam publiku da mi piše u instagram kako im se dopalo. Tu su mi bili i klasići te mi je atmosfera bila sjajna! Volela bih više takvih setova da se ponovi. - rekla nam je glumica Nevena Šarčević kojoj želimo puno sreće na Rimskom festivalu.

Video: Mira Banjac postavila pitanje režiseru filma Nečista krv - greh predaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antonio

    22. avgust 2021 | 15:37

    Complimenti Nevena. Sei bravissima e meriti tutto quello che stai facendo.

  • Marina

    24. avgust 2021 | 20:21

    Samo napred,Neni! Stevan rodjenda

  • Jasmina

    24. avgust 2021 | 15:50

    Ova devojka od ljubonora raznih ne može da dođe na red! Još joj se nakačila i ova Dakićka! Umesto da ova njoj pomaže, ona se nakačila na Neveninu grbaču.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA