≫ 

Nagrade za najbolje na "Filmskim susretima", Kičića, Marića i Jezdića, nagrađeni i epizodisti

Podeljene i nagrade za izuzetnost

  • 1
Nenad Jezdić, Gordan Kičić, Milan Marić Foto: Tanjug/Romano Kuduzović, ATA Images, Marko Jovanović

Nagrada "Milorad Mandić Manda" za najbolje ostvarenu komičnu ulogu pripala je Gordanu Kičiću za ulogu Veljka u filmu "Realna priča", koja mu je uručena večeras na festivalu glumačkih ostvarenja Filmski susreti u Nišu.

- Veoma sam srećan zato što sam dobio nagradu. Možda mi je ovo najsrećnija nagrada koju sam ikada dobio, zato što je Manda uvek delio sreću među kolegama i privatno - rekao je Kičić primajući nagradu.

Kičiću je nagradu završne večeri festivala na Letnjoj pozornici Niške tvrđave uručila Mandićeva supruga gumica Anastasija Mandić.

Nagrada Car Konstantin Milanu Mariću za ulogu u filmu "Toma"

Nagrada za najbolju mušku ulogu Car Konstantin na festivalu "Filsmki susreti" u Nišu dodeljena je Milanu Mariću za ulogu "Tome" u istoimenom filmu.

Marić je napomenuo da je mnogo srećan što je dobio nagradu za ulogu u filmu "Toma" baš u Nišu.

- Ovaj festival pripada glumcima, a čuvate ga vi - kazao je Marić i potom čestitao svim kolegama koji su dobili nagrade na festivalu.

Tamara Dragičević je "Caricu Teodoru" za najbolju žensku ulogu dobila za tumačenje pevačice narodne muzike Silvane Armenulić u Bjelogrlićevom biografskom filmu o njenom kolegi Tomi Zdravkoviću.

Film o Tomi Zdravkoviću, glumci Milan Marić i Tamara Dragićević Foto: Tanjug/Projekat "Toma"/Aleksandar Letić

- Napravili smo film o duši i utkali u njega svoju dušu, emociju i ljubav. I zaista, ovu ulogu sam pravila iz duše i to sam osećala sve vreme. Hvala ekipi filma što mi je ukazala povrerenje da odigram ovakvu ulogu i da vam dočaram lik Silvane - rekla je Dragičević.

Gran pri u Nišu pripao Nenadu Jezdiću

Grand pri Naisa za najbolje glumacko ostvarenje pripalo je večeras Nenadu Jezdiću na Festivalu glumačkih ostvarenja Filmski susreti u Nišu. Jezdić je nagradu dobio za ulogu Kašike u filmu "Vikend sa ćaletom", piše Tanjug.

- Ja sam večeras srećan, radostan, veseo, ponosan, ali ne i gord. Večeras se raduju moji prijatelj i porodica... Moja radost i sreća ove večeri bila bi čin sebičluka i egoizma, a da se sa posebnom zahvalnošću ne setim svih ljudi koji su radili film ''Vikend sa ćaletom''... - rekao je Jezić primajući nagradu.

Jezdić je posebno zahvalio "fantastičnom scenaristi i odličnom reditelju" Miroslavu Momčiloviću, naglasivšio da nagradu deli sa svojim glumačkim partnerom iz filma Banetom Vidakovićem.

Marković i Kuzmanović najbolji epizodisti u Nišu

Na Festivalu glumačkih ostvarenja Filmski susreti u Nišu večeras je nagrada za najbolju žensku epizodnu ulogu pripala Sanji Marković, a za najbolju mušku epizodu Andriji Kuzmanoviću, oboma za film "Toma".

Sanja Marković Foto: ATA Images

- Puno vam hvala na ovome, stvarno! Divni ste - rekla je kratko Marković primajući nagradu za ulogu Gordane, treće supruge pevača i kompozitora narodne muzike Tome Zdravkovića.

Sa završne večeri festivala odsutni Kuzmanović nagrađen je za ulogu menadžera Drde u biografskom filmu o muzičaru, koji je režirao Dragan Bjelogrlić.

Andrija Kuzmanović Foto: ATA Images

Povelja za izuzetnu žensku ulogu za Anđelku Prpić

Poveljom za izuzetnu žansku ulogu na festivalu Filmski susreti u Nišu nagrađena je Anđelka Prpić, dok je to priznanje u muškoj konkurenciji otišlo u ruke Ivana Tomića za ulogu u filmu "Ne igraj na Engleze''.

Radio Mileva Foto: ATA Images

Tomić je kazao da je presrećan što je igrao u filmu "koji se dugo borio da ugleda mrak bioskopa".

Feđi Štukanu nagrada za najboljeg stranog glumca u Nišu

Specijalno priznanje žirija Filmskih susreta u Nišu pripala je ansamblu filma "Oaza", dok je nagrada za najboljeg stranog glumca festivala pripala Feđi Štukanu za ulogu u filmu "Nečista krv - greh predaka".

Nagrada za najbolju debitanstku ulogu na festivalu pripala je Vukašinu Matoviću za ulogu u ostvarenju "Jedini izlaz".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan Milovanović

    28. avgust 2021 | 11:10

    A Bjelogrlic, je l dobio nagradu "zlatna rukavica"?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA