≫ 

Penelope Kruz presrećna zbog saradnje sa Almodovarom: Inspirisao je da upiše glumačku školu

- Posle dve godine pozvao me je za ulogu za koju sam bila previše mlada, ali mi je rekao da će napisati jednu posebno za mene - rekla je glumica sinoć u Veneciji

  • 0
Filmski festival u Veneciji 2021, Penelope Kruz, Pedro Almodovar i Izrael Elehalde Filmski festival u Veneciji 2021. Foto: Tanjug/AP

Poznata glumica Penelope Kruz izjavila je posle premijere najnovijeg filma Pedra Almodovara “Paralelne majke” (“Madres paralelas”), kojim je otvoren 78. Venecijanski filmski festival, da se oseća kao najsrećnija devojka na svetu zbog toga što sa ovim španskim rediteljem sarađuje već dugi niz godina.

Prema njenim rečima, Almodovar ju je i inspirisao da upiše glumačku školu.

- Posle dve godine pozvao me je za ulogu za koju sam bila previše mlada, ali mi je rekao da će napisati jednu posebno za mene - rekla je Kruz sinoć u Veneciji.

Njena prva uloga u njegovom opusu je bila u filmu “Živo meso” (1997), a potom su usledile i uloge u ostvarenjima ”Sve o mojoj majci“, “Volver“, “Slomljeni zagrljaji”, ”Slučajni ljubavnici“, ”Džulijeta” i ”Bol i slava”.

U ovom Almodovarovom ostvarenju, u kojem se on vraća temama ženskog univerzuma i majčinstva, Kruz glumi četrdesetogodišnju Janis koja je odlučna da svoju ćerku odgaja kao samohrana majka, baš kao što su to pre nje činile njena majka i baka. Ona u porodilištu sreće adolescentkinju Anu koja na sličan način želi da sve radi sama, a nekoliko meseci kasnije, biološki test pokazuje koliko su njih dve zapravo povezane”.

Almodovar je potvrdio da obožava Kruz kao glumicu, kao i da se njih dvoje međusobno razumeju i govore istim jezikom.

- Ja sam veoma zahtevan reditelj i ona mi daje sve što tražim od nje. Veoma je lepa, takva je i na filmu, ali istovremeno je i poverljiva - otkrio je Almodovar.

Film “Paralelne majke” će se sa još 20 ostvarenja takmičiti u glavnom programu za prestižnog Zlatnog lava.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA