≫ 

Glumica Sanja Marković: Kako sam u filmu "Toma" zaigrala treću suprugu čuvenog boema

- Trudila sam se da nađem kod nje tu iskru istine života i jednostavnosti - rekla je glumica

  • 0
Sanja Marković Sanja Marković Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Gošća nove epizode serijala "Tanjug Reflektor" bila je glumica Sanja Marković, koja je govorila o ulozi Gordane, treće supruge Tome Zdravkovića, koju igra u filmu "Toma" reditelja Dragana Bjelogrlića.

Marković je rekla da joj mnogo znači uloga u Bjelogrlićevom biografskom filmu o kompozitoru i pevaču narodne muzike Zdravkoviću (1938-1991), jer je Gordana mnogo jaka, hrabra i nesebična žena, kao njena majka i sve žene iz njenog okruženja, sa kojima je odrastala.

- Trudila sam se da nađem kod nje tu iskru istine života i jednostavnosti. Tu je njena lepota. Naizgled jednostavna žena, sa svim svojim mukama i problemima - rekla je Marković o ulozi za koju je nedavno dobila nagradu za najbolju žensku epizodu na Filmskim susretima u Nišu.

Glumici je najteži bio prvi dan njenog snimanja kada je bila na redu i najteža Gocina scena u filmu, i ističe da je lakše prebrodila rad na "Tomi", svom debitantskom filmu, "zahvaljujući svima na setu, na čelu sa Bjelogrlićem".

Prema njenim rečima, saradnja sa Bjelogrlićem je bila predivna, a poziv da dođe na kasting za "Tomu" dobila je telefonom posle uloge u predstavi "Putujuće pozorište Šopalović" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

- Noć pre sam sedela sa društvom i slušala Šabana Šaulića i rekla kako bi volela da igram Gocu, njegovu ženu. Kada me pozvao... stvarno sam mislila da se neko šali sa mnom! Ispostavilo se da je Goca i Tomina žena. Da bi bio veliki pevač moraš da imaš ženu Gocu - duhovito primećuje glumica.

Zdravkovićevu suprugu još nije imala priliku da upozna, ali Marković očekuje da će se to desiti uskoro na beogradskoj premijeri "Tome", i nada se da će Gordana osetiti koliko ju je zavolela i da će joj se njena uloga "svideti u toj meri da će reći da ima bar malo istine".

Marković je ocenila da "Toma" ima nešto "isceliteljsko" u svojoj priči, koja može da dirne svakog, pa se nada da će film emotivno uticati na ljude.

U JDP-u Marković sa svojom omiljenom koleginicom Jovanom Belović od aprila igra predstavu "Moj muž" severnomakedonske spisateljice Rumene Bužarovske u režiji Jovane Tomić.

- Nasrećnije smo kad dobijemo komentare posle predstave da se vidi da se nas dve mnogo volimo. Igramo po pet žena u svakodnevnom okruženju, sa problemima i mukama koje dobro požnajemo. Obožavam ovu predstavu i nadam se da ćemo je igrati dugo, dugo - zaključila je Marković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA