Završen Filmski festival u Veneciji: Zlatnog lava osvojio film "L' Evenement"

Za najbolju glumicu na festivalu proglašena je Penelope Kruz, za ulogu u filmu "Paralelne majke", a najbolji glumac po odluci žirija je Džon Arsilia za ulogu u filipinskom filmu "Na poslu: Nedostaje 8".

  • 0
Venecija, dodela nagrada Foto: Tanjug/AP

Dodelom nagrada večeras je završen 78. Filmski festival u Veneciji, a Zlatnog lava osvojio je film "L' Evenement" (Happening) francuske rediteljke Odri Divan.

Velika nagrada žirija pripala je italijanskom reditelju Paolu Sorentinu za film "Božija ruka", koji je duboko lično ostvarenje o njegovom gubitku roditelja dok je bio tinejdzer, prenosi Rojters.

Srebreni lav, nagrada za najboljeg reditelja, prema odluci internacionalnog žirija kojim je predsedavao južnokorejski umetnik Bong Džun Ho, otišla je u ruke rediteljke sa Novog Zelanda Džejn Kempion za film "Moć psa".

Za najbolju glumicu na festivalu proglašena je Penelope Kruz, za ulogu u filmu "Paralelne majke" španskog reditelja Pedra Almodovara, a najbolji glumac po odluci žirija je Džon Arsilia za ulogu u filipinskom filmu "Na poslu:

Nedostaje 8".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA