≫ 

Kanski festival prvi put ikada izabrao seriju iz Srbije

Iz produkcije poručuju i da veruju da će „Kljun“ širom otvoriti vrata i drugim projektima iz Srbije

  • 0
serija KLJUN

Serija "Kljun" / Foto: United Media/Delirium Films

Serija „Kljun“ prva je srpska serija koja se našla u selekciji prestižnog međunarodnog festivala serija u Kanu (Canneseries), objavili su danas organizatori na konferenciji u Parizu.

Serija "Kljun", o kojoj je Telegraf.rs prvi pisao, ne samo da je prva iz Srbije već i iz ovog dela Evrope a našla se u selekciji od 10 serija koje će se gledaocima predstaviti ove godine u Kanu na festivalu koji se održava od 8. do 13. oktobra.

- Baš nam je drago što je festival izabrao ovakvu seriju koja donosi jedno osveženje u tom kriminaliatičkom žanru, jer imate i porodičnu dramu i policijski triler, ali sa ’supernatural’ elementima, gde su snovi organski deo priče. Takođe, jako je bitno da postoji neki humor sve vreme, iako ’Kljun’ nije komedija – hteli smo da ozbiljne dramske, trilerske ili čak naučno-fantastične momente posmatramo i na duhovit način - poručuju reditelji serije Uroš Tomić i Jelena Gavrilović, piše Nova S.

Iz produkcije poručuju i da veruju da će „Kljun“ širom otvoriti vrata i drugim projektima iz Srbije.

Serija će se premijerno prikazivati od 4. oktobra.

U pitanju je kriminalistička serija, u kojoj mlada, ambiciozna detektivka Sonja Kljun, dobija zadatak da iz Beograda ode u Suboticu i tamo istraži navodno samoubistvo, ne očekujući da će njen dolazak pokrenuti lavinu događaja, koji će razotkriti duboko zakopane tajne vezane za misterioznu organizaciju, ali i za Sonjinu prošlost.

Boravak u Subotici preokrenuće joj život, posebno kada njoj i njenoj desetogodišnjoj ćerki počnu da se javljaju zastrašujući snovi koji se povremeno i ostvaruju. Prihvatanjem svog neobičnog dara, Sonja će razotkriti opasnu zaveru koja se krije iza navodnog samoubistva, ali i duboko zakopanu tajnu iz svoje prošlosti.

Serija je rađena po scenariju Matije Dragojevića i Ljubice Luković, u režiji Jelene Gavrilović i Uroša Tomića… Uloge tumače Ivana Vuković, Stefan Vukić, Ljiljana Blagojević, Mićko Ljubičić, Filip Đurić, Nataša Tapušković, Mirko Vlahović, Ivana V. Jovanović, Ljubiša Milišić, devojčica Drena Mršić. Kreativni producent i saradnik na scenariju je Srđan Dragojević, direktor fotografije je Dušan Grubin, kompozitor Vladimir Pejković a montažu potpisuje Nemanja Ćeranić.

Izvršni producent serije je Delirium Films.

Video: Film stiže u pravo vreme - žene su digle glas, a naši pisci zaslužili više: Bjela o Nečistoj krvi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA