Ogromna gledanost srpskog hita: Film „Toma” za nedelju dana videlo 100.000 gledalaca

Ovo ostvarenje doživelo je i burne ovacije tokom svetske premijere na Filmskom festivalu u u Sarajevu

  • 5
Toma, film

Foto: Aleksandar Kujučev

Film “Toma”, o muzičkoj legendi Tomi Zdravkoviću, za nedelju dana bioskopskog prikazivanja pogledalo je više od 100.000 gledalaca.

Biografsko ostvarenje reditelja Dragana Bjelogrlića, koji kao koproducenti zajednički potpisuju Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić, prati lične uspone i padove jednog od najvećih pevača, boema i umetnika u nekadašnjoj Jugoslaviji, koga je u naslovnoj ulozi maestralno dočarao glumac Milan Marić, saopštili su iz "Cine Media".

U ulogama onih koji su ispunili Tomin život, u filmu gledamo Tamaru Dragičević kao Silvanu Armenulić, Petra Benčinu kao Tominog doktora i prijatelja, Milana Kolaka kao Novicu Zdravkovića, Sanju Marković u ulozi Goce Zdravković, dok Tomine roditelje igraju Mirjana Karanović i Slobodan Boda Ninković.

Nakon prošlonedeljne premijere u beogradskom Sava centru, film „Toma“ pobrao je samo pozitivne kritike stručne javnosti, ali na prvom mestu izazvao je duboke emocije i oduševljenje gledalaca širom zemlje.

Ovo ostvarenje doživelo je i burne ovacije tokom svetske premijere na Filmskom festivalu u u Sarajevu, dok su Milanu Mariću i Tamari Dragičević na Filmskim susretima u Nišu pripale glavne glumačke nagrade.

Projekat „TOMA“ realizovan je u saradnji sa Telekomom Srbija i Filmskim centrom Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Праведник

    24. septembar 2021 | 11:51

    Зато што је одличан филм. За сваку препоруку. Има неколико историјских багова, али све у свему нешто што треба погледати....

  • Mixx

    24. septembar 2021 | 11:44

    Alkoholizam i renesansa..

  • jA

    24. septembar 2021 | 11:27

    I pretpostavljam svi su nosili maske, bili udaljeni 2m.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA