≫ 

Kako je Kurt Rasel uništio 145 godina staru gitaru pred Tarantinom: "Ništa nije moglo to da popravi"

Što se tiče Tarantina, režiser je navodno uživao gledajući izraz čistog šoka na licu Dženifer Džejson Li

  • 0
Kurt Rasel, Dženifer Džejson Li Printskrin: Youtube/IGN

Američki reditelj Kventin Tarantino jedan je od najvećih savremenih reditelja, a tokom svoje karijere režirao je brojna ostvarenja koja su privukla pažnju. Jedan od takvih je i njegov vestern iz 2015. godine "The Hateful Eight", u kojem su igrale zvezde poput Kurta Rasela, Semjuela L. Džeksona i Dženifer Džejson Li....

Inače, ako niste gledali, ovaj prati priču o lovcu na glave koji je uhvaćen usred snežne oluje zajedno sa već zarobljenom metom.

Dok je u jednom intervjuu  koji je svojevremeno dao o svom vesternu, Tarantino je insistirao da se konačni proizvod potpuno razlikuje od početnih planova koji su zacrtani:

- Učinio sam ga dvosmislenim, kao i skoro sve u vezi sa ovim scenarijem. Na vama je da odlučite o skoro svakom važnom aspektu u delu koji se otkriva. Ali u scenariju sam zapravo napisao da se dešava šest, osam ili deset godina nakon građanskog rata - rekao je Tarantino i nastavio:

- Film koji sam završio završio je zaista ozbiljno ispitivanje i građanskog rata i preživjelih nakon građanskog rata. Ali zaista sam dolazio više iz misterioznog ugla, stvarajući malu stvar sa Agatom Kristi. To me je navelo da stavim olovku na papir. Očigledno sam znao da ću se pozabaviti građanskim ratom. Ali nisam znao da će to završiti tako ozbiljno kada je u pitanju to pitanje - rekao je režiser.

Kada su u pitanju Tarantinovi projekti, uvek postoje bizarne priče o proizvodnom procesu koje se pojavljuju kasnije, a ni ova se ne razlikuje. Za izradu filma "The Hateful Eight", muzej Martin Guitar pozajmio je neprocenjivu gitaru staru 145 godina kao rekvizit za film. Međutim, ta gitara nikada nije uspela da ostane u jednom komadu.

U scenariju je pisalo da Kurt Rasel razbije repliku iste gitare koja je napravljena posebno za tu scenu. Nažalost, glumac nije znao koja je prava gitara i na kraju je umesto toga uništio onu pravu koja je stara 145 godina. Prema Marku Ulanu, koji je bio zadužen za zvuk u filmu, svi su počeli da paniče kada su shvatili da je prava gitara uništena. Što se tiče Tarantina, režiser je navodno uživao gledajući izraz čistog šoka na licu Dženifer Džejson Li.

Direktor muzeja Dik Boak izdao je saopštenje u kojem se kaže: „Bili smo obavešteni da se radi o nesreći na snimanju. Pretpostavili smo da je na njega pala skela ili nešto slično. Shvatamo da se stvari dešavaju, ali istovremeno to ne možemo olako shvatiti. Sve ovo o razbijanju gitare napisano u scenariju i o tome da neko samo nije rekao glumcu, ovo su nam sve nove informacije. Nismo znali ništa o scenariju ili o tome da Kurtu Raselu nije rečeno da je to neprocjenjiv, nezamjenjiv artefakt iz Martinovog muzeja ... Mislim da ništa ne može ovo ispraviti. Bili smo nagrađeni za vrednost osiguranja, ali ne radi se o novcu. Radi se o očuvanju američke muzičke istorije i nasleđa.", piše faroutmagazine.co.uk.

Pogledajte kako se to desilo:

Video: Džek Dimič otkriva kako je od katastrofalnog engleskog stigao do američkih uloga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA