≫ 

Teorije fanova o seriji "Squid Game" dobre su koliko i sam zaplet: Je li vam ovo palo na pamet?

Upozorenje: Ovaj tekst sadrži SPOJLERE!

  • 2
Squid Game Foto: Netflix/IMDB

Serija "Squid Game", južnokorejska drama u produkciji Netfliksa, stekla je ogromnu popularnost zahvaljujući neverovatnoj glumačkoj ekipi i zanimljivom zapletu. Radnja prati grupu individua, koji svi do jednog grcaju u dugovima, te pristaju da učestvuju u neobičnom izazovu, ne bi li osvojile 38 miliona dolara. Izazov se sastoji od šest dečjih korejskih igraa... Ipak, učešće ima bukvalno smrtne posledice.

Igra počinje sa 456 igrača, ali do kraja šestog izazova, ostaje samo jedan. Ako još uvek niste gledali ovu seriju, prekinite ovde, jer slede spojleri i teorije fanova koje obiluju detaljima radnje.

SPOJLERI

Oni koji su gledali seriju znaju da na kraju ostaje samo Dži Hun kao pobednik. Naravno, ovako popularno ostvarenje ne bi moglo da prođe bez obilja teorija fanova. Ovo su najpopularnije:

Odabir karte

Jedna od privih teorija na TikToku vezana je za karte. Na početku drame, kada Dži Hun igra Ddakji karte sa prodavem, on odabere plavu. Mnogi fanovi misle da ako odabereš plavu, onda si igrač, a ako uzmeš crvenu, bićeš stražar.

Starac

Dži Hun u jednom trenutku upoznaje starca koji sedi ispred radnje, a njihov susret deluje nekako sudbonosno. Kako je starac bogat, on ne bi bio u tom okrugu, osim ako ne traži neki konkretnu osobu - nekog kao Dži Huna. Takođe, kada on ispriča starcu da je često dobijao batine kao dete, ovaj mu odgovara da je i njegov sin takođe. I to je bilo dovoljno da pojedini fanovi pomisle da je starac zapravo Dži Hunov otac. Iako je ova teorija malo "rastegnuta", nema razloga da se odmah odbaci, s obzirom na sve neočekivane zaplete tokom cele prve sezone.

Stražari

Pojedini gledaoci kunu se da su "stražari" zapravo kriminalci i robijaši. Oni rade za nekakvu platu, ali deluje da vole što igrači igraju igru. A zato što je igra tajna, stražari su možda kriminalci koji se kriju, kojima je možda potrebna zaštita, vreme ili novac.

Očuh

Drugi fanovi pak misle da je očuh Dži Hunove ćerke vezan za igru. Kada Dži Hun ode da poseti svoju ćerku, njen očuh mu kaže da se porodica uskoro seli u Ameriku. Kada Frontmen razgovara telefonom, on uvek priča na engleskom, iako neki VIP-ovci dolaze i iz drugih zemalja. S obzirom da očuh ne daje razlog selidbe u SAD, pojedini gledaoci sumnjaju da je on povezan sa igrama.... da ih možda vodi u Americi.

Frontmen

Na mrežama postoji i ideja da je Frontmen pokušao da raskrinka igre kao Dži Hun, ali kada nije uspeo, ostao je zarobljen u nezaustavljivom krugu. Ona dolazi odatle što, kada Frontmen vidi smrt svog brata, jasno je da on za njega mari. Frontmen kao pobednik igara 2105. godine o njima mnogo zna. Tako da je moguće da je pokušao da ih raskrinka, ali da je uhvaćen i primoran da zapravo postane "šraf u mašini", da regrutuje nove igrače u zamenu za bezbednost svoje porodice.

Policajac

Je li mrtav ili nije? Njegovu smrt mnogi su videli kao potpuno nepravednu, s obzirom na sav njegov trud, žrtvu i sve ono što je saznao. Pojedini fanovi se nadaju da ga je Frontmen krišom spasao. No, s druge strane, njegova smrt može da ukaže na to da je svaki pokušaj da se igre razotkriju unapred uzaludan.

Prodavac

Jedni misle da je Dži Hun starčev sin. Drugi je to prodavac, koji dalje preuzima i nastavlja igru. S obzirom da je Dži Hun tako važan lik, gledaoci misle da su šanse male da ga je prodavac tek tako uvukao u igru. On možda ima ulogu u "široj slici", a pojedini spekulišu da je baš on starčev sin koji će dalje preuzeti igre.

Crvena kosa

Na samom kraju sezone Dži Hun ima crvenu kosu, što je bilo dovoljno da jedan broj fanova pomisli da on možda želi da se vrati u igru i konačno je raskrinka - ovaj put kao stražar.

VIP

VIP-ovci očigledno znaju mnogo o igrama i svi deluju veoma uzbuđeni zbog njih. Uzbuđenje možda dolazi od toga što su nekada i sami bili deo izazova... Možda zato što su baš oni prošli pobednici? Šta mislite? Javite nam u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marakuja

    5. oktobar 2021 | 17:43

    Odlicna serija!

  • dejan

    5. oktobar 2021 | 18:30

    Upravo sam odgledao prvih sest epizoda,na netfliksu ona sa klikerima,gubitnik je automatski bio ubijen,poceo sam da je gledam pre pet dana,zanimljivo bas se sada pominje🙂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA