≫ 

Održana premijera filma "Pucnji u Marseju", na godišnjicu ubistva kralja Aleksandra

Publici se poklonili Svetozar Cvetković, Tihomir Stanić, Tamara Aleksić, Vladimir Aleksić, Strahinja Blažić i ostatak glumačke i autorske ekipe

  • 2
Foto: Promo

Večeras je u Kombank Dvorani u Beogradu, održana svečana premijera filma „Pucnji u Marseju“, scenariste i reditelja Gordana Matića. Premijeri, zakazanoj simbolično na godišnjicu atentata na kralja Aleksandra u Marseju, pored ekipe filma, prisustvovale su i brojne ličnosti iz javnog života Srbije, predstavnici ambasada i kulturnih centara brojnih evropskih zemalja.

Publici se poklonili Svetozar Cvetković, Tihomir Stanić, Tamara Aleksić, Vladimir Aleksić, Strahinja Blažić i ostatak glumačke i autorske ekipe.

Film od sutra i na redovnom bioskopskom repertoaru Kombank dvorane.

Publici u Kombank Dvorani poklonili su se pored autora, Gordana Matića, Dušana Ivanovića – direktor fotografije, DragicaLaušević- kostimograf, Nenad Marković -scenograf, Marko Matović- kompozitor, kao i drugih članovi ekipe, ali i glavni glumci: Vladimir Aleksić, Svetozar Cvetković, Tihomir Stanić, Tamara Aleksić, Marko Marković, Nikola Šurbanović, Strahinja Blažić, Đorđe Đoković i drugi.

Nakon večerašnje premijere, film počinje svoj bioskopski život širom Srbija, a slede i brojni festivali u Evropi i svetu.

Pucnji u Marseju je sudska drama o suđenju saučesnicima atentatora na kralja Aleksandra u Marseju 1934. godine. Na osnovu autentičnih stenograma sa suđenja, prema kojima je scenario i nastao, film otkriva neke do sad nepoznate detalje o zaveri i samom ubistvu, koji su se dugo čuvali pod oznakom državne tajne u pojedinim zemljama, dok istovremeno baca novo svetlo na čitavu atmosferu u Evropi pred Drugi svetski rat, koji je, kako sam film sugeriše, praktično počeo baš ovim atentatom, mnogo ranije nego što je zvanična istorija označila kao početak.

Video: Gordan Matić: Pucnji u Marseju su sudska drama bliska pozorištu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srdjan

    10. oktobar 2021 | 07:23

    Kralj Aleksandar je jedibi pravi hrvatski kralj. Preveo ih je iz tabora gubitnika u pobednike, njihovim oficirima podelio činove, dao Dalmaciju i Slavoniju koja nikada nije bila njihova. Hrvati treba da mu snimaju filmove i dižu spomenike a ne Srbi koje je unakazio svojom politikom.

  • Srdjan

    10. oktobar 2021 | 07:32

    Ne razumem zašto ne objavljujete moje komentare, nikoga ne vređam, samo iznosim istorijske činjenice. Nije fer.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA