≫ 

Link sa filmom "Toma" kruži društvenim mrežama: Ko ga skine, rizikuje da izgubi i podatke, i novac

Danima su bioskopske sale popunjene, a "Toma" je oborio sve rekorde gledanosti

Film Toma, Milan Marić Foto: TOMA Film

Film "Toma" reditelja Dragana Bjelogrlića izazvao je veliko oduševljenje kod domaće publike, ali i naših ljudi u dijaspori, a filmsko ostvarenje je za samo tri nedelje pogledalo čak 500.000 gledalaca. Međutim, kao i kod skoro svakog uspešnog domaćeg filma, ima i onih koji žele da nelegalno zarade na njemu, pa se tako na društvenim mrežama masovno deli link sa celim filmom.

Reč je o kršenju autorskih prava, a svi oni koji skinu link čine krivično delo. I ne samo to, ispostavilo se da piratska verzija filma sadrži virus koji preuzima podatke sa uređaja, društvenih mreža, čak i računa u banci putem aplikacija, te oni koji ga preuzmu, rizikuju da svoje podatke i fotografije pošalju u pogrešne ruke, ali i izgube svoj novac.

Teško je poverovati da je neko sa "dobrom namerom" objavio ovaj snimak, već pre da se veoma potrudio da dođe u posed filma, kako bi iskoristio veliko interesovanje za "Tomu" i na taj način "upao" u telefone i računare brojnih neopreznih korisnika.

Oko 50.000 ljudi, koji su danas "skinuli" piratsku verziju filma, izložili su sve svoje podatke onima koji su snimak i pustili, dajući im pristup čak i skrivenim folderima.

Da podsetimo, danima su bioskopske sale popunjene, a "Toma" je oborio sve rekorde gledanosti.

Osim trijumfa od pola miliona zadovoljnih posetioca bioskopa, "Toma" je ujedno upisao i vodeće mesto po gledanosti u prvoj nedelji prikazivanja sa više od 100.000 gledalaca, baš kao i posećenost u jednom danu (2. oktobar) sa neverovatnih 35.000 gledalaca.

Biografsko ostvarenje sa Milanom Marićem u ulozi Tome Zdravkovića, izazvalo je veliku popularnost još od svetske premijere na Sarajevo film festivalu krajem avgusta, preko otvaranja na Filmskim susretima u Nišu, do pohoda u bioskopima Srbije, regiona ali i dijaspore. 

Ovim putem želimo da upozorimo sve da nikako ne skidaju ovaj fajl, jer je reč o kažnjivom činu.

Video: Nisam ga videla 12 godina, hteo je sve da mi nadoknadi: Jedina Tomina ćerka došla na očev grob

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hulk

    10. oktobar 2021 | 20:48

    Evo smrzo sam se od straha. Skino i pogledao. I šta sad? Ne, nego sam trebao da sedim u prepunoj sali sa ko zna koliko zaraženih 2 sata.

  • Gox

    10. oktobar 2021 | 19:11

    Skinuo sam link,podelio masi ljudi,dodjite da me kaznite....hahahahaha

  • Hmm...

    10. oktobar 2021 | 19:01

    Džabe kukate cela online pismena Srbija je to već odgledala a i dobar deo dijaspore.Onaj ko ga je pustio, svaka mu čast odradio ga je maksimalno dobro nema razlike od originala u bioskopu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA