≫ 

Oružaru je puška otkinula prst: Biković o nesrećnom slučaju koji se desio na snimanju

Glumac se osvrnuo na Boldvinov slučaj

  • 0

Miloš Biković je tokom promocije filma "Južni vetar - Ubrzanje" prokomentarisao i slučaj Aleka Boldvina, gde je poznati američki glumac slučajno ubio direktorku fotografiju Halinu Hačins, a ranio reditelja Džoela Souzu.

Na pitanje da li se i kod nas na setovima vodi dovoljno računa o tome i da li ima objašnjenje da se pravi meci nađu na snimanju, glumac je odgovorio sledeće:

- Nikada se bojeva municija ne nalazi na setu. Ne postoji razlog za tako nešto. Tako je Brendon Li nastradao. Neko od ovih ostalih glumaca, statista, čega već, kaskadera je imao pravi metak. To se dešava. Ali mene su učili da svaki put kada dobijem bilo koju vrstu naoružanja cevi, da uvek sam proverim i okvir, i cev, i da nekoliko puta u prazno opalim, zbog predostrožnosti. Nažalost, takve tragedije se dešavaju, evo kao što vidimo. Kod nas je recimo oružaru, divnom čoveku, koji je proveravao oružje za nas desilo da puška otkine prst, iz prostog razloga što nije bila pripremljena. I da je ona otišla u ruke nekog glumca, to bi bio propust oružara, ali on je žrtvovao svoj deo tela - rekao je Biković.

Na pitanje da li je oružje nekad prepravljeno da u njega ne stane pravi metak

- Kako kada. Nekada jeste. Pravi metak se ne razlikuje od toga koji nije pravi. Taj koji je prazan, koji zovemo ćorak, to je metak koji nema zrno, nema tu glavu, nego izleti okvir, izleti ona čaura, jer postoji barutno punjenje, ali ne postoji to što izleće iz cevi. Ali svakako i tada nas uče da čak i tada kada smo sigurni da to da nikada ne uperimo pištolj, nego uvek se to malo lažira - rekao je glumac.

Video: Poslednja objava Haline, 2 dana pre nego što će je Boldvin upucati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA