≫ 

Zlatanu Vidoviću nagrada u Mostaru

Poznati glumac je nagrađen je za sporednu mušku ulogu, lik Blekca, u filmu "Lihvar" reditelja Nemanje Ćeranića

  • 0
Zlatan Vidović Foto: Privatna arhiva

Na ovogodišnjem 15. Mostar film festivalu (MOFF), koji je svečano zatvoren u ponedeljak filmovima "Vikend sa ćaletom" i "Odluka", glumac Zlatan Vidović nagrađen je za sporednu mušku ulogu, lik Blekca, u filmu "Lihvar" reditelja Nemanje Ćeranića.

U odluci žirija festivala, između ostalog, se navodi:

"Zlatan Vidović je pokazao široku paletu glumačkih rešenja u dočaravanju lika negativca kojeg nije uvek, na prvu loptu, moguće prepoznati kao veliko zlo."

O filmu je dobitnik nagrade rekao:

"Ovaj film mi je veoma značajan jer je rađen sa puno entuzijazma i pozitivne energije. To je prvi film koji je posle korone snimljen u Srbiji. Počeli smo ga tokom pandemije i završili nakon kovida. Urađen je sa skromnim budžetom, ali sa velikim srcem i velikim znanjem čitave mlade ekipe kojoj, siguran sam, predstoji blistava budućnost. Tu mislim na reditelja Nemanju Ćeranića i njegovog brata Aljošu, koji je producent filma."

Takođe je istakao koliko mu znači sama uloga Blekca:

"Veoma mi je značajna ova uloga jer sam upoznao mnogo divnih ljudi i što sam tumačio lik koji je dijametralno drugačiji od mene - jedan lik negativca, čoveka bez skrupula, koji se vodi makijavelizmom, da cilj opravdava sredstva."

Zlatan Vidović Zlatan Vidović Foto: Privatna arhiva

O samoj nagradi i festivalu, Zlatan kaže:

"Ovo mi je prva filmska nagrada i posebno mi je značajna jer sam je dobio na Mostar film festu, festivalu glumačke igre, festivalu glumaca, gde postoje samo glumačke nagrade. Stoga mi je još veća čast i zadovoljstvo. Veoma sam ponosan na kompletnu ekipu ovog filma.", i dodaje:

"Zahvalio bih se stručnom žiriju i publici koja je gledala ovaj film i prihvatila ga. Nadam se da će ovaj film osvojiti još mnogo nagrada u bogatom festivalskom životu. Još jednom podvlačim da sam veoma uzbuđen i srećan i da ću nastaviti ovim putem!"

Zlatan Vidović trenutno radi na novom projektu, filmu "Oluja" u režiji Miloša Radunovića.

Video: Uliks Fehmiu o seriji Crna svadba: Moj lik je uvek na strani dobra, oduvek sam sanjao ovakvu ulogu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA