Beogradska premijera filma “Nebesa” 17. novembra

Film postavlja brojna pitanja, ali ne nudi jednostavne odgovore, već ostavlja gledaocu slobodu da o njima razmišlja i promišlja, analizira

  • 0
Film Nebesa Foto: FCS promo

Premijera dugo očekivanog domaćeg igranog filma “Nebesa” Srđana Dragojevića biće održana 17. novembra u bioskopima Cineplexx Galerija od 19h i Kombank Dvorani od 20 sati.

Neobična filmska alegorija sa elementima crne komedije svetsku premijeru je imala 5. avgusta na festivalu u Lokarnu (Švajcarska).

Uloge u ovom nesvakidašnjem filmskom ostvarenju poverene su regionalnim i srpskim glumcima - Goranu Navojcu, Kseniji Marinković, Bojanu Navojcu, Nataši Marković, Neli Mihailović, maloj Sani Kostić, Milošu Samolovu, Srđanu Žiki Todoroviću, Raletu Milenkovicu, Nikoli Pejakoviću, Milošu Timotijeviću, Anđelki Prpić, Ani Mandić, Goranu Jevtiću.

U pitanju je provokativna filmska priča koja se bavi izazovima hrišćanstva u post-socijalističkom društvu, ispričana u tri poglavlja, tokom tri dekade savremene istorije.

Kroz priče smeštene u 1993. 2001. i 2026. godinu, publika prati šest glavnih junaka čije su sudbine određene mnogim božjim čudima.

“Nebesa” su bila prikazana na domaćim festivalima tokom leta kao što je “Dunav film fest” u Smederevu, gde je imao zvaničnu srpsku premijeru, kao i na Festivalu filmske režije u Leskovcu (LIFFE).

Zanimljivo je da je ovo prvi srpski film koji je nastao kao koprodukcija svih šest zemalja bivše Jugoslavije: Srbije, Hrvatske, Slovenije, Severne Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, uz podrsku “ARTE televizije”, nemačkog MDM fonda i Euroimage-a.

Film postavlja brojna pitanja, ali ne nudi jednostavne odgovore, već ostavlja gledaocu slobodu da o njima razmišlja i promišlja, analizira.

Kako navodi autor Dragojević, ovo je film koji se dopada i vernicima i ateistima, iz potpuno oprečnih razloga, što je i bila namera reditelja, da se razgovara o temi.

Srđan Dragojević, proslavljeni reditelj i scenarista filmova “Mi nismo anđeli”, “Lepa sela lepo gore”, “Parada” ili “Rane”, prethodni film je snimio 2014. godine - “Atomski zdesna”.

Trenutno je aktuelan sa neobičnom TV serijom “Kljun”, gde je bio jedan od scenarista.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA