≫ 

Jovana Stojiljković o retkim ženskim likovima u "Južnom vetru": "To je stvarno muški svet"

"To je taj socijalni milje i retke su žene. Ne bi bilo uverljivo da je to ženski svet", rekla je glumica koja igra lik Sofije Maraš

  • 2
Jovana Stojiljković Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Gošća nove epizode serijala "Tanjug Reflektor" bila je glumica Jovana Stojiljković, koja je govorila o svojoj ulozi u filmu "Južni vetar: Ubrzanje" reditelja Miloša Avramovića, čije bioskopsko prikazivanje je nedavno počelo.

Stojiljković je rekla da, kao i u prethodnom, prvom filmu "Južni vetar" (2018), igra Sofiju, jedan od retkih ženskih likova, koja je i u "Ubrzanju" "ista kao što je bila - hrabra, lojalna, koja želi da sačuva svoju porodicu i želi da pomogne".

Prema njenim rečima, Sofija nema akcione scene ali postoji trenutak kada "uzme stvari u svoje ruke", što joj je bilo drago dok je čitala scenario i snimala film.

Istakavši da dok snima nastoji dati "sve od sebe da to bude dobro i autentično", Stojiljković je je dodala da je bilo važno da publici nastavak deluje uhodano u odnosu na prvi film, pošto su junaci u novim situacijama.

U akcionom krimi trileru u kome glavnog junaka Petra Maraša igra Miloš Biković, retki su ženski likovi, poput devojke Maraševog brata koju igra ruska glumica nastanjena u Londonu Anastasija Eeveral, za koju Stojiljković kaže da je "divna glumica i osveženje" u filmu.

"To je taj socijalni milje i retke su žene. Ne bi bilo uverljivo da je to ženski svet. To je stvarno muški svet, nema ni prostora", ocenila je Stojiljković.

Upitana kako objašnjava glednost filma i serije "Južni vetar", Stojiljković je ocenila da je to "kvalitet u svakom segmentu".

Prema njenim rečima, Avramović je "od prvog dela okupio ljude kojima veruje i kvalitetni su", a u nastavku je "sve to ukupno produkcijski na zavidnom nivou, otišlo se još dalje, izgleda još kvalitetnije".

Video: Obarale su s nogu: Biković i ekipa su bili elegantni, ali dame su ukrale šou na crvenom tepihu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA