≫ 

Stiže još jedan film o Tomi Zdravkoviću, premijera 20. novembra

Dokumentarac će obilovati i mnogim ekskluzivnim i nikad viđenim fotografijama, audio i video snimcima iz decenijske karijere Tome Zdravkovića

  • 2
Toma Zdravković Foto: Jugoton

Dokumentarno ostvarenje "To je Toma" reditelja i scenarista Bobana Rajkovića i Vladimira Ristića premijerno će biti prikazano u Domu kulture Aleksinac 20. novembra, na dan rođenja legendarnog pevača Tome Zdravkovića.

Prema rečima autorskog tima, motiv za snimanje dokumentarca, čiji je idejni tvorac Miloš Paović, jeste obeležavanje 30 godina od smrti ovog legendarnog boema.

Reditelj Boban Rajković je izjavio da je reč o dokumentarcu u kojem će se uz Zdravkovićevu udovicu Gordanu pojaviti i njegovi brojni prijatelji, a da će ovo ostvarenje takođe otkriti mnogo detalja o ovom pevaču koji su do sada javnosti bili nepoznati.

Toma Zdravković Foto: Jugoton

- Postoji mnogo njegovih ličnih svedočenja, a upravo ona su bogatstvo kada se radi o dokumentarnom filmu. Ekipu je već preplavila emocija, što je za film od velike važnosti - rekao je Rajković.

- Film će imati i igrane elemente, a ja sam potpuno siguran da će glumac Narodnog pozorišta u Nišu Aleksandar Mihailović oživeti emociju koju su osećali kako Tomina publika, tako i svi oni koji su bili u njegovoj blizini - izjavio je producent filma Oliver Paunović za "Niške vesti".

U ovom unikatnom ostvarenju učestvuju Zoran Kalezić, estradni umetnik i Tomin kum, Nikola Kankaraš, novinar i autor knjige o Tomi Zdravkoviću, glumice Danica Maksimović i Tanja Bošković, Rade Brajović, nekadašnji urednik "Večernjih novosti", prof. Dalibor Stamenković, muzički poznavalac i vlasnik celokupne kolekcije nosača zvuka Tome Zdravkovića, Blažo Petrov, pevač i organizator memorijalnih koncerata posvećenih Tomi Zdravkoviću, estradni menadžeri Nikola Idžan i Sadik Pašić, estradni umetnik Hasan Dudić, kao i Tomina udovica Gordana Zdravković.

Film je nastao povodom 30 godina od smrti Tome Zdravkovića, u koprodukciji Centra za kulturu Aleksinac i City grupe iz Niša. Snimanje je počelo polovinom septembra u Crnoj Gori, a nastavljeno u Beogradu, Tetovu, Leskovcu, Sarajevu, Nišu, Pečenjevcu i Aleksincu.

Dokumentarac će obilovati i mnogim ekskluzivnim i nikad viđenim fotografijama, audio i video snimcima iz decenijske karijere Tome Zdravkovića.

Video: Joksimović otkriva detalje sa snimanja filma o Tomi: Kad smo snimali Ljiljanu svi su plakali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA