≫ 

Kako je slavni reditelj utešio Sofiju Loren: Njegove reči su zlata vredne

Vitorio De Sika imao je savet za glumicu

  • 0
Vittorio De Sica, Sophia Loren, Sofija, Vitorio

Foto: Profimedia/Hollywood Archive/The Hollywood Archive

Sofija Loren važi za jednu od najpoznatijih glumica svih vremena. Glumom je počela da se bavi rano, a prvu ulogu imala je u filmu "Napuljsko zlato" reditelja Vitorija De Sike iz 1954. godine

- S njim je počela moja filmska karijera. Imala sam samo 17 godina, a on, najveći redatelj na svijetu kojem sam se divila, htio je razgovarati sa mnom. Bio je moj svetac i moj zaštitnik - rekla je svojevremeno Sofija Loren.

Jednom prilikom kada je Sofiji Loren ukraden nakit u Londona, glumica je bila neraspoložena, sedela je na krevetu gledajući u praznu komodu. Prišao joj je Vitorio De Sika, seo pored nje i rekao.

- Sofija, ne plači uzalud. Nas dvoje smo rođeni u siromaštvu. Mi bar znamo da novac dolazi i odlazi. Pomisli samo koliko se novca može izgubiti u kazinu - rekao je De Sika Sofiji.

- O čemu to pričaš, Vito? Ne razumem. Ovi dragulji su bili deo mene - rekla je Sofija Loren.

- Sofija, slušaj! Nikad ne plači za nečim što ne može plakati za tobom - rekao je reditelj glumici, a prenosi Nacional.hr.

Vitorio De Sika umro je 13. novembra 1974. godine.

(Telegraf.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA