≫ 

Da li znate koje je pravo ime Sunđera Boba i kada je rođen?

Evo i nekih činjenica o čuvenom crtanom junaku

  • 1

Prošlo je tri godine od smrti Stiven Hilenburga, autora crtanog filma "Sunđer Bob Kockalone". Animirana serija je postigla neviđenu popularnost tokom prikazivanja širom sveta, a rado se gleda i dan danas u Srbiji.

Glavni lik crtane serije Sunđer Bob na početku se zvao drugačije. Tačnije Sunđer Boj Ahoj (SpongeBoy Ahoy!). Međutim, Sunđer Boj je bio zaštićeni naziv za marku jedne krpe, ali se Hilenburg pobrinuo da zadrži "sunđer" u imenu svog glavnog junaka jer se brinuo da bi ga deca mogla zameniti sa komadom sira.

Inače, Stiven Hilenburg je diplomirao planiranje prirodnih resursa sa naglaskom na morske resurse, a nekada je predavao biologiju mora na Institutu za more u okrugu Orindž. Hilenburg je takođe voleo da crta i kreirao je strip pod nazivom "Intertidijalna zona" ("Intertidial Zone"), koja je bila rana verzija Sunđera Boba.

Inače, lik iz stipe Pi Vi Herman, te filmske zvezde Džeri Luis i Sten Lorel (Stanlio iz dvojca Stanlio i Olio), bili su inspiracija za kreiranje ličnosti Sunđera Boba.

 

Kada je reč o datumu rođenja glavnog lika crtanog filma "Sunđer Bob", navodi se 14. jula 1986. godine. Što piše i vozačkoj dozvoli Sunđer Boba.

Navodno, ima 27 rupa na svom telu. Plaši se mraka.

Smeh Sunđer Boba baziran je zvuku koji kreiraju delfini.

(Telegraf.rs/mentalfloss.com/mid-day.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA