≫ 

Film "House of Gucci" naljutio čuvenu modnu porodicu: "Ovo je bolna uvreda"

- Porodica Guči zadržava pravo da preduzme svaku inicijativu da zaštiti svoje ime i imidž, kao i one svoje najmilije - navodi se u pismu

  • 2
House of Gucci

Foto: © 2021 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Reserved

Naslednici italijanske modne kuće Guči kritikovali su novi film "House of Gucci" zbog navodnog prikazivanja članova porodice kao "huligane".

Lejdi Gaga u ovom ostvarenju glumi Patriciju Ređani, koja je osuđena za atentat na njenog bivšeg supruga, modnog naslednika Mauricija Gučija, 1995. godine.

Porodica je kritikovala film u pismu koje je objavila italijanska novinska agencija ANSA.

U svojoj izjavi, porodica je rekla da su prikazani kao "neuki" u filmu u kojem glumi Adam Drajever kao Mauricio Gucci, zajedno sa Džaredom Letom i Al Paćinom, koji igraju druge članove porodice.

- Porodica Guči zadržava pravo da preduzme svaku inicijativu da zaštiti svoje ime i imidž, kao i one svoje najmilije - navodi se u pismu.

Dodali su da su Aldo Guči (glumi ga Paćino), koji je bio predsednik kompanije od 1953. do 1986. godine, i ostali rođaci prikazani "kao nasilnici, neznalice i neosetljive na svet oko sebe, pripisujući protagonistima (i) događajima, ton i stav koji im nikada nije pripadao".

- Ovo je izuzetno bolno sa ljudske tačke gledišta i uvreda za nasleđe na kojem je brend danas izgrađen.

Porodica je navela da ih je posebno uvredilo prikazivanje Ređanijeve kao žrtve, koja pokušava da preživi u "muškoj šovinističkoj korporativnoj kulturi“.

- Ovo ne može biti dalje od istine - nastavlja se u izjavi, a porodica je opisala posao kada su bili na čelu kao "inkluzivnu kompaniju".

Porodica Guči sama nije bila povezana sa modnom kućom od 1990-ih. Luksuzni brend je trenutno u vlasništvu francuske grupe Kering.

Porodica trenutno ne preduzima nikakve pravne radnje protiv filma i njegovih producenata, piše BBC.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA