Preminuo Dejvid Gulpilil, zvezda filma "Krokodil Dendi"

- Sa dubokom tugom delim sa narodom Južne Australije smrt legendarnog umetnika - rekao je premijer Južne Australije Stiven Maršal

  • 0
David Gulpilil Foto: Profimedia/Richard Milnes/Alamy

Dejvid Gulpilil, aboridžinski australijski glumac koji je glumio u filmu "Krokodil Dendi" i bio je hvaljen po glumi u filmovima kao što su "Ograda od zeca" i "Čarlijeva zemlja", preminuo je u 68. godini.

- Sa dubokom tugom delim sa narodom Južne Australije smrt legendarnog umetnika, koji se pojavljuje jednom u generaciji, koji je oblikovao istoriju australijskog filma i predstavljanja Aboridžina na ekranu – Dejvid Gulpilil Ridjimiraril Dalaithngu (AM) - rekao je premijer Južne Australije Stiven Maršal.

Gulpilil je najpoznatiji širom sveta igrajući u filmu "Krokodil Dendi" iz 1986. godine kao Nevil Bel, Aboridžin koga Mik Dandi (kojeg glumi Pol Hogan) susreće tokom svojih putovanja.

Pre tog filma, Gulpilil se već etablirao kao glumac veteran u australijskom Novom talasu bioskopa ulogama u filmovima kao što su "Poslednji talas" Pitera Vira i "Besni pas Morgan" Filipa Mora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA