≫ 

Takmičar u "Slagalici" dao tačan odgovor, ali ga je voditeljka ipak ispravila: Izazvala lavinu komentara

Najpre je rekla da odgovor nije tačan, a onda istu reč izgovorila drugačije akcentovanu, istakavši da mu ipak uvažava poene

  • 61
slagalica, kontinent Printscreen: RTS

Nije redak slučaj sa isečci iz emisije "Slagalica" koju prate razne zanimljivosti završe na internetu. Upravo takav slučaj dogodio se u večerašnjoj emisiji, koju je obeležila interesantna interakcija između voditeljke i jednog od takmičara.

Takmičar je dao tačan odgovor na konačno rešenje u poslednjoj igri Asocijacija, ali ga je voditeljka ispravila i izazvala mnogo reakcija na društvenim mrežama.

Rešenje Asocijacije bio je kontinent, što je takmičar i rekao, ali ga je voditeljka ispravila u akcentovanju. Najpre je rekla da odgovor nije tačan, a onda istu reč izgovorila drugačije akcentovanu, istakavši da mu ipak uvažava poene.

Iako je akcentovanje reči kontinent koje je crveni takmičar upotrebio široko rasprostranjeno i koristi se u većini slučajeva, foneti ipak propisuju da je pravilan akcenat onaj koji je upotrebila voditeljka "Slagalice", zbog osnovnog pravila da u srpskom jeziku nijedna rež ne može da bude naglašena na poslednjem slogu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Papadubi (@zorze_cvarkov)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lavica

    12. decembar 2021 | 08:22

    Na kraju, nije poenta u izgovoru već u njenoj nekulturi. Kulturna i obrazovana osoba nikada neće dozvoliti sebi da tako ponizi sagovornika. Njena sramota!

  • Дража

    12. decembar 2021 | 00:22

    Погрешно је она акцентовала као и 80% ствари које изговара!!!

  • Pfc

    12. decembar 2021 | 07:58

    Gledao sam i jos uvek sam pod utiskom. I da nije lepo akcentovao ružno je da ga onako prostački ispravlja. A, dečko ispravno izgovorio za razliku od nje. Ovca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA