Balkanska lepota na koju nismo navikli: Sara Sandeva igra zanosnu Sofku u "Nečistoj krvi"

Kako je navela, lik Sofke joj je otvorio najveće emocije od svih uloga

  • 7

Kroz seriju "Nečista krv", koja se vikendom emituje na RTS-u, gledaoci su upoznali i mladu glumicu Saru Sandevu, koja tumači lik Sofke, glavne junakinje romana "Nečista krv".

Sara je rođena u Skoplju, živi i radi u Pragu, gde je završila studije muzike i drame. Ona je zajedno sa rediteljem Goranom Stankovićem gostovala u Jutarnjeg programu RTS-a, pri čemu je objašnjeno kako je Sandeva dobila ulogu u ovom ostvarenju.

- Da bude ipak neko ko ima veze sa našim korenima, ali nije neko ko je non-stop prisutan u ovoj našoj hiperprodukciji koja se upravo dešava. Tako smo uz pomoć naše agencije za kasting, "Pajper", došli na predlog da to bude Sara. Svako kad čita Boru ima svoju interpretaciju, što je i dobro, ali i loše, s tim što to na kraju ipak mora biti jedna interpretacija, jedan lik i jedna osoba - objasnio je Goran Stanković.

Sara Sandeva je navela da ranije nije čitala dela Bore Stanković, te da joj je lik Sofke bio nepoznat, budući da je odrasla u Češkoj. Nakon što je dobila poziv da se priključi ovom projektu, mlada glumica se raspitivala kod prijatelja da li je njena uloga u "Nečistoj krvi" dobra, pri čemu je dobila pozitivan odgovor.

- Srećna sam što se nisu uplašili moje jezičke barijere i da su mi dali ulogu i ukazali poverenje i Goran, Milutin i Sneža i da sam mogla da budem deo tog projekta - rekla je Sara i dodala da joj je učešće u ovom projektu bilo ispunjenje sna.

Kako je navela, lik Sofke joj je otvorio najveće emocije od svih uloga koje je igrala i nada se da će i gledaoci to prepoznati, piše RTS.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Sara Sandeva (@sarasandeva)

Kao što je poznato, serija "Nečista krv" nastala je po scenariju Vojislava Nanovića, koji je razradio na osnovu nekoliko dela Bore Stankovića.

- On je napravio svoju interpretaciju, a pošto mi nismo više u prilici da razgovaramo ni sa Borom, ni sa Vojom, Milutin i ja smo krenuli u jedan proces, koji je maltene bio arheološki proces, Šampolionski, gde smo krenuli da rekonstruišemo odakle je šta Voja uzimao i u našoj rediteljskoj sobi je bio veliki dijagram gde smo nacrtali tu jednu lozu da bismo razumeli odakle je šta uzeto, da bismo pročitali sve te drame, ušli u materiju i videli odakle potiču koreni svih tih junaka - rekao je Goran Stanković.

Video: Otvorena izložba kostima iz televizijske serije Nečista krv

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    22. decembar 2021 | 16:53

    Nije nikada procitala Necistu krv ali je dobila ulogu Sofke! Kao da mi nemamo ovde glumice lepe da iznesu tu ulogu

  • xxx

    22. decembar 2021 | 13:13

    Ja ovde ne vidim nikakvu lepotu pa ni balkansku

  • Igra igra

    22. decembar 2021 | 16:49

    Ko bre tu igra i sta igra , svi igraju nedoigrano. Kakva serija na Beogradskom i sa padezima nema veze cist promasaj. Mi juznjaci je i ne gledamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA