Kritičari ishvalili "Matriks 4": "U trenu sam pomislila da je to najbolji film ikada snimljen"

"The Matrix Resurrections" sa Kijanu Rivsom i Keri En Mos u glavim ulogama je počeo da se prikazuje u bioskopima širom sveta

  • 16
Keanu Reeves, Kiano Rivs, THE MATRIX RESURRECTIONS 4 Foto: Profimedia/AFP/ Warner Bros. - Village Roadshow

Film "The Matrix Resurrections", četvrti deo iz franšize "Matrix", imao je svoju premijeru pre nekoliko dana u San Francisku, a širom sveta je počeo da se prikazuje u bioskopima, kao i na platformi HBO Max.

Glavne uloge igraju Kijanu Rivs, Keri En Mos, Džada Pinket Smit, Nil Patrik Haris i ostali. Rediteljka "Matriksa 4" je Lana Vačkovski.

Prve reakcije kritičara su usledile na društvenim mrežama, a one su uglavom pozitivne.

- "The Matrix Resurrections" je neočekivano oduševljenje. To je nastavak/ponovno pokretanje koji je samouveren i složen, prepun novih ideja, dizajna i stvorenja, nespreman da jednostavno odvrne ono što je bilo pre. Kao da je (film) "Gremlini 2" imao budžet od 150 miliona dolara i mnogo kung fua. Kakva vožnja - naveo je Dru Tejlor iz časopisa The Wrap.

- Postojao je trenutak usred filma "The Matrix Resurrections" kada sam nakratko pomislila da je to najbolji film ikada snimljen, i, kao, nisam se uverila da NIJE? Obožavam ga. Dosta ljudi će ga mrzeti. Moja omiljena vrsta filma - napisala je kritičarka "Vox"-a Emili Van Der Verf.

- Svideo mi se "The Matrix Resurrections", ali nisam previše iznenađena polarizovanim reakcijama. To je pametan i romantičan odgovor na monotoniju rimejk kulture, takođe je zaista urnebesno smešan i razbija tonu gu*ica - navodi Devindra Hardavar.

- Kijanu Rivs igra jedan od svojih najboljih izvođenja u filmu "The Matrix Resurrections". On i Keri-En Mos i dalje imaju tu magičnu hemiju, noseći predivan, dinamičan film koji je grub u zakrpama - navodi filmski kritčar Robert Danijels.

- "The Matrix Resurrections" je potpuna eksplozija. Čudan, romantičan, izuzetno meta, i dosledno smešan. Nekako mi se dopalo - navodi Kris Evanđelista iz Slashfilma.

- "The Matrix Resurrections" je sjajan, meta univerzum koji izaziva strahopoštovanje, u potpunosti u skladu sa nasleđem franšize. Pronalazi inovativan, visokokonceptualni način kao okvir nove priče. Hemija Kijanua Rivsa i Keri En Mos gori. Džesika Henvik je otkrovenje - navela je kritičarka Kortni Hauard.

- "The Matrix Resurrections" je solidan dodatak franšizi! Imali su osećaj da će koncept biti pogodan za još jedan deo i sasvim sigurno, pronašli su mnoštvo pametnih načina da nastave priču, a istovremeno su razvili ceo koncept Matriksa - navela je Peri Nemirof iz Collidera.

Pogledajte trejler:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Džontra

    23. decembar 2021 | 19:21

    Koji crni kritičari!? Ovde sam samo video neke novokomponovane hipstere sa tvitera,ako se oni smatraju kritičarima onda stvarno šta reći. Inače,odgledah ga danas,može da se gleda,ali apsolutno ne donosi ništa novo...tako da,po meni ipak nepotreban film...

  • Sd

    23. decembar 2021 | 13:04

    Ni prineti u odnosu na prva 3 dela!!!

  • hakaa

    25. decembar 2021 | 02:05

    Film nije vredan pomena.Uzas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA