≫ 

Sara Sandeva o "Nečistoj krvi": Moja Sofka je do poslednjeg trenutka verovala u pravu ljubav

Glumica Sara Sandeva kaže da joj je uloga Sofke bila skroz drugačija od svih prethodnih uloga koje je igrala

  • 5
Nečista krv Printskrin: Youtube/RTS Prikazuje

Serija „Nečista krv“ u režiji Milutina Petrovića i Gorana Stankovića predstavila je publici i nove, mlade glumce. Između ostalog, u ulozi Sofke glumicu iz Češke, makedonskog porekla, Saru Sandevu, koja je prvi put imala priliku da učestvuje u regionalnom projektu, prenosi RTS.

Glumica Sara Sandeva kaže da joj je uloga Sofke bila skroz drugačija od svih prethodnih uloga koje je igrala.

– Sofka u mojim očima je skroz drugačija nego sve ostale uloge koje sam igrala. Ne samo zbog lepote i zbog toga kako ona izgleda već i zbog toga kako je ona razmišljala. To 'rodi pa umri', što je bilo normalno za sve žene u to vreme, ona nije htela. Ona se nije bojala da ima snove, da sanja i verovala je do poslednjeg momenta u pravu ljubav. A sudbina što je bila takva, ona je sama donela tu odluku da se žrtvuje za svoju porodicu - kaže Sara Sandeva.

Na pitanje kako su tekle pripreme za ulogu i da li je stigla da pročita pored scenarija i roman Borisava Stankovića Nečista krv, Sandeva kaže da je on uticao na nju da odmah počne da uči srpski jezik.

– Naravno, čim sam započela celu pripremu, pa sam posle toga pročitala scenario i čim sam došla u Srbiju počela sam odmah da učim srpski jezik, ali isto tako govor, zbog toga što smo saznali da moj izgovor Č, Š, Đ je malo drugačiji nego vaš. I naravno, u međuvremenu smo pripremali ulogu Sofke detaljno sa režiserima - izjavila je Sandeva i dodala:

– Tako je isto i u Češkoj, ali moram priznati da ja nikad nisam to puno proživljavala. Za mene je bilo važno fokusiranje na posao i svaki put kažem da posao priča za mene, a ne sve drugo. Ali, volim da se fotografišem sa ljudima, da popričam sa njima, ali popularnost nije razlog zašto ja radim ovaj posao.

Rođena u Makedoniji, ima srpske korene

– Ranije je bilo samo prolazno, ali zbog snimanja Nečiste krvi prvi put sam imala priliku da budem u Srbiji duže i vrlo sam srećna zbog toga. Upoznala sam puno novih ljudi koji su vrlo inspirativni za mene i ova energija i ta atmosfera koju Srbija ima to meni fali u Češkoj i bila sam baš srećna što sam mogla da budem tu duže vreme - zaključuje Sara Sandeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloje

    26. decembar 2021 | 13:46

    Danas svaka koja se skine i pokaže čim raspolaže odmah je talentovana i perspektivna glumica , ima vas vala dosta sve nešto luk i voda , stara SFRJ od dvadeset dva miliona imala je tokom decenija možda 5 do 6 glumica koje su važile za dobre glumice. Čim snimite jednu scenu ,odigrate neku ulogu odmah intervju , zvezda , producent je u vama našao bogatstvo ,harizma talenat ,to je bilo teško. Vi samo uveseljavate Narod , cirkuzanti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA