Preminuo Žan-Mark Vale, reditelj filma "Dallas Buyers Club" i serije "Big Little Lies"

- Maestro će jako nedostajati, ali je prijatno znati da će njegov prelep stil i upečatljiv rad koji je podelio sa svetom živeti i dalje - rekao je u izjavi Nejtan Ros, Valeov partner

  • 1
Jean Marc Vallee Foto: Profimedia/Matt Winkelmeyer / Getty images

Priznati filmski režiser Žan-Mark Vale, koji je režirao dramu iz 2013. godine "Dallas Buyers Club", preminuo je u nedelju u blizini Kvebek Sitija u Kanadi, rekao je za CNN publicista njegove producentske kuće. Imao je 58 godina.

- Bio mi je prijatelj, kreativni partner i stariji brat. Maestro će jako nedostajati, ali je prijatno znati da će njegov prelep stil i upečatljiv rad koji je podelio sa svetom živeti i dalje - rekao je u izjavi Nejtan Ros, partner u Valeovoj produkcijskoj kući "Crazyrose".

Reditelj je počeo da radi na kanadskim muzičkim spotovima i kratkim temama, pre nego što je debitovao sa filmom na francuskom jeziku "Liste noire", takođe poznatim po naslovu na engleskom "Black List".

U Americi se proslavio po filmu "Dallas Buyers Club", koji je . zasnovan na istinitoj priči o pacijentu sa AIDS-om koji postaje distributer eksperimentalnih tretmana. Iako Valeeova režija nije bila priznata od strane Akademije, film je nominovan za najbolji film, dok su zvezde Metju Mekonahi i Džared Leto osvojili Oskare za svoje uloge.

Vale je ušao u televizijsku produkciju 2017. kao izvršni producent HBO drame "Big Little Lies". Takođe je režirao celu prvu sezonu serije, osvojivši Emi. Vale je kasnije kao izvršni direktor producirao seriju "Sharp Objects", takođe za HBO, i režirao svaku epizodu. Vale i Ros su u aprilu potpisali novi razvojni ugovor sa HBO-om, navodi Deadline.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zaza

    27. decembar 2021 | 12:06

    Sigurno primio 2/3 pa onda ono kako ide ,,iznenada" izdalo ga srce

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA