≫ 

Nevena Nerandžić o liku Vaske iz "Nečiste krvi": "Bitno mi je bilo da ona stoji iza svakog dela koje uradi"

Finalne epizode "Nečiste krvi" možete pogledi u petak i subotu u 20 časova na RTS 1

  • 2
Milena Nerandžić Nečista krv Vaska Printskrin: Instagram/thisandthat.productions

Ako pratite seriju "Nečista krv", jednu od glavnih likova igra i Nevena Nerandžić, i to lik Vaske, Jovčine ćerke, odnosno Hadži Trifunove unuke.

Vojislav Nanović, autor originalnog scenarija za seriju, osmislio je ovaj izuzetan ženski lik na osnovu lika Nace iz pripovetke Jovča Bore Stankovića.

Vaska je bogata i lepa devojka, z anju kao da ne postoji prava prilika za udaju, ali ne prestaje da mašta o momcima, piše RTS.

- Vaska je uspela da ispliva u odnosu na ostatak žena u seriji. Pogledali smo osam epizoda i za sada ona jeste napravila grešku – tačnije nešto što se u to vreme smatralo greškom – i osramotila je svog oca. Ali, imala je tu sreću da preživi zato što otac nju mnogo voli, na neki način, nju je zapravo ljubav spasila - rekla je Nevena Nerandžić, koju publika isto zna kao talentovanu igračicu Aleks Ovens iz mjuzikla "Flešdens" na Pozorištu na Terazijama.

Glumica je objasnila šta je bilo važno u građenju njenog lika iz "Nečiste krvi":

- Bitno mi je bilo da ona stoji iza svakog dela koje uradi. Vaska je neko ko nosi taj svoj krst do samoga kraja, nije neko ko žali za gubitkom bogatstva i komfora, već je svesna posledica svojih dela i dobro se nosi sa njima - rekla je Nevena Nerandžić, koja inače sa prijateljima i kolegama peva u bendu "Stefan i akustični gadovi".

Finalne epizode "Nečiste krvi" možete pogledi u petak i subotu u 20 časova na RTS 1.

Video: Anđela Jovanović o liku Tašane u filmu Nečista krv - greh predaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA