≫ 

Milana Marića pitali kada je zaplakao dok je glumio Tomu: Dao je opširan odgovor

- Stvarati "Tomu" bilo je uzbudljivo od samog početka, od kastinga - rekao je glumac

  • 3
Film Toma, Milan Marić Foto: TOMA Film

Milan Marić briljirao je u ulozi Tome Zdravkovića u filmu "Toma" Dragana Bjelogrlića. U intervju za TV Novosti, poznati glumac se dotakao pevača koje je igrao, ali i njegovih likova iz "Državnog službenika" i "Bese" - Lazara i Luke.

- S jedne strane su takozvani žustri momci, kao što su Lazar Stanojević i Luka, koji svaki na svoj način umeju svašta, i da vole i da ubijaju. Sa druge strane se odjednom stvorio Toma, nežan, krhak, fragilan, emotivan, autodestruktivan, destruktivan, čovek sasvim drugačije energije. Ali lepota ovog posla jeste da možete sa sobom da eksperimentišete i da otvarate razne uglove sebe, da se preispitujete i da živite sve te tuđe sudbine. Bude vam i teško i bolno, ali na kraju bude i lepo - rekao je Milan Marić.

Snimanje filma "Toma" je za njega bila divna priča.

- Stvarati "Tomu" bilo je uzbudljivo od samog početka, od kastinga. Volim izazove i volim sebi da zadajem zadatke. Scenario je nametao pitanja ko je naš Toma, kakvi su njegovi odnosi sa ljudima, da li ga imitiramo. Želeli smo da naš Toma bude živ čovek, i znali smo da taj film bez živog čoveka na platnu, bez emocije, nema smisla. Pitanja o tome ko je Toma i kakvi su njegovi odnosi sa drugima samo su se umnožavala i postajala sve složenija. Brzo nam je bilo jasno da ovaj film ne može da prođe bez toga da se izložimo, da se lično otvorimo, da ne možemo da prođemo bez ogrebotine, jer bi sve drugo bilo lažno. To nije važilo samo za mene, već za sve - rekao je glumac.

Kako navodi, gluma je za njega savršen zločin.

- U glumačkom poslu je sjajno to što mogu da iz sebe dam najiskrenije i da imam alibi - glumim. Niko ne zna da li sam se, recimo, raspao privatno ili je to gluma. Lik sam ja, nije to neka treća osoba, to sam ja, ali da sedim na kafi i da mi se to desi, verovatno biste drugačije reagovali. Gluma je savršen emotivan zločin. Imate perfektan alibi - rekao je glumac.

Na pitanje kada je baš zaplakao dok je glumio Tomu Zdravkovića, Milan Marić je dao opširan odgovor.

- Mislite li da bih vam odao alibi? (smeh) Nužno je bilo izložiti se, izaći iz zone komfora i otvoriti se, jer je "Toma" film o duši. Shvatili smo da je tuga permanentno stanje, ali pitanje je šta je sve tuga, kako se manifestuje, kako ljudi reaguju na nju... To je kao kada neko priča foru i insistira da je smešna, a što više insistira, sve je manje smešna. Tako je i sa emocijama, pa i sa tugom. Kada ste tužni, imate trenutak u kome se isplačete, ali uskoro želite da pobegnete iz tog osećanja. Ne morate nužno da plačete, dovoljno je samo da budete tužni, i počećete da razmišljate kako da se izvučete iz tog stanja. Možete da se vidite sa prijateljima, da se prošetate, da odgledate film, da odete u kafanu, uradite bilo šta kako biste se iščupali. Retko ko odluči da u tome ostane. Toma se borio sa tugom, i možemo da diskutujemo da li je taj način dobar ili loš. Ne mislim ni da je dobar ni da je loš, već samo da je njegov. Toma je ponekad bio destruktivan po druge i autodestruktivan, ali imao je svoj način - naveo je Milan Marić.

Video: Milan Marić o Tomi: Zanimalo me odakle ide ta autodestrukcija

(Telegraf.rs/izvor: "Novosti")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tatjana

    9. januar 2022 | 17:56

    Los film. Neautentican. Pun lazi, neistine. Tesko ga he gkedati.

  • Šef

    9. januar 2022 | 15:44

    Kada je shvatio koliki mu je honorar!

  • Boža zemunac

    9. januar 2022 | 15:31

    Trebali ste da ga pitate, DA LI VOLI SRBIJU I SRBE. Isto pitanje postaviti i Mirjani Karanović.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA