≫ 

Cvetković o ulozi u filmu "Pucnji u Marseju: "U to vreme atentat je bio legalno sredstvo političke borbe"

- To je jedna od retkih uloga koju sam zaista hteo da radim - rekao je glumac

  • 0
Svetozar Cvetković "Pucnji u Marseju" Printskrin: Youtube/RE KREATIVNO

Film "Pucnji u Marseju" reditelja Gordana Matića imao je svoju premijeru prošle godine, a televizijsku premijeru imaće danas, 7. februara na RTS-u u 21 čas.

U ovom ostvarenju glumi Svetozar Cvetković, i to branioca atentatora, Sana Obana.

- To je jedna od retkih uloga koju sam zaista hteo da radim, zato što igrati branioca u jednoj sudskoj drami onih koji su izvesno istorijski optuženi, i izvesno istorijski krivi za počinjeno delo koje je promenilo tok istorije čovečanstva u Evropi – to je samo po sebi strašno provokativno, a pogotovo što je zasnovano na dokumentarnim događajima - rekao je glumac.

Cvetković je dodao da je advokat je na svakom suđenju – glumac.

- Mi smo radili u veoma suženim produkcijiskim uslovima, ali sa jednom velikom željom te cele ekipe da se o jednom događaju o kojem se skoro ceo vek nije govorilo, nikada se nije išlo u suštinu tog događaja. U to vreme atentat je bio legalno sredstvo političke borbe, ali ipak možete da zaslužite smrtnu kaznu - rekao je glumac.

Pored Svetozara Cvetkovića, u ovom filmu glume Tihomir Stanić, Vladimir Aleksić, Nikola Šurbanović, Đorđe Đoković, Tamara Krcunović, David Tasić Dav, Gordan Kičić i Vladan Živković.

- Ova tema nije bila obrađena i mislimo da je prilično nepoznata našoj javnosti, a bogami i evropskoj javnosti. Ovaj čitav događaj je nekako podvučen pod tepih početkom Drugog svetskog rata i ostao je pod velom nekih misterija - rekao je režiser Gordan Matić.

Video: Gordan Matić: Pucnji u Marseju su sudska drama bliska pozorištu

Pogledajte trejler:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA