Helen Miren odbrusila svima koji misle da nije smela da dobije ovu ulogu

Ove i slične izjave Helen Miren do sada nije komentarisala

  • 0
Helen Mirren Foto: Profimedia

Iako još nije dovršen film „Golda“ u kojem Helen Miren glumi Goldu Meir, nekadašnju premijerku Izraela, ne prestaju kontroverze vezane za odabir glavne glumice. Pre nešto manje od mesec dana glumica Morin Lipman napisala je kolumnu za britanski Guardian u kojem je kritikovala odluku da se ulogu izraelske premijerke dodeli glumici koja nije Jevrejka.

- Helen će biti odlična. Dobra glumica, seksi i inteligentna - navela je u kolumni Morin Lipman koja u nastavku tvrdi kako je pri odabiru glumice prioritet trebalo da bude etnička pripadnost.

- Jevrejstvo je integralni deo glavnog lika. Sigurna sam da će ona biti fenomenalna ali nikada ne bi dopustili da Ben Kinglsi glumi Nelsona Mandelu - smatra Lipman.

Ove i slične izjave Helen Miren do sada nije komentarisala. Međutim, u ponedeljak je The Daily Mail objavio intervju s glumicom koja je objasnila kako je i zašto redatelj filma Gaj Nejtiv odabrao upravo nju.

- Rekla sam: "Gaj, nisam Jevrejka i ako želiš da malo promisliš i odlučiš da ipak odeš u drugom smeru, neću se ljutiti. U potpunosti ću te razumeti - rekla je Mirren

- Ali on je tražio mene u toj ulozi i tako je sve počelo.

Ona kaže kako je očekivala da će se raspravljati o odluci da glumica koja nije Jevrejka glumi Goldu Meir.

Helen Mirren, Golda Meir Helen Miren kao Golda Meir / Foto: Profimedia/Everett/Courtesy Everett Collection

- Znači li to da, ako netko ko nije Jevrejin ne može glumiti Jevrejina, onda neko ko je Jevrejin ne može glumiti nekog ko nije ? Ima puno grozne nekorektnosti u mom poslu - izjavila je čuvena glumica.

Što se tiče tvrdnji Morin Lipman, rekla je kako je voli kao glumicu i kako bi volela da sa njom sedne na čaj i razgovara o ovoj temi.

Radnja filma “Golda” odvija se 1973. godine u vreme Jomkipurskog rata u kojem je učestvovala koalicija arapskih država predvođena Egiptom i Sirijom protiv Izraela. Rat je počeo napadom arapske koalicije na područja pod izraelskim okupacijom na Jom kipur, najsvetiji jevrejski praznik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA