≫ 

Prodaju se prava na "Gospodara prstenova" i "Hobita": Ukupna vrednost procenjuje se na 2 milijardi dolara

Inaće, sama aukcija dolazi u godini kada će platforma "Amazon Prime Video" emitovati seriju "Gospodar prstenova"

  • 0
Gospodar prstenova druzina prstena Printskrin: YT/EgalmothOfGondolin01

Kompanija "Sol Zenc", koja je vlasnik prava na najpoznatija dela Dž. R. R. Tolkina, rešila je da stavi ta prava na aukiciju. To uključuje ilmska, televizijska i gejming prava na "Gospodara prstenova","Hobita" i posthumno objavljena dela "Silmarilion" i "Nezavršene priče o Numenoru i Srednjoj zemlji".

Kako se procenjuje, ukupna vrednost prema poslednjoj proceni iznosi 2 milijarde dolara. Prodajom će rukovoditi investiciona banka ACF, a nekoliko holivudskih studija zainteresovano je da otkupi prava, piše RTS.

Inaće, sama aukcija dolazi u godini kada će platforma "Amazon Prime Video" emitovati seriju "Gospodar prstenova". Prva epizoda biće u septembru.

Inače, kompanija "Sol Zenc" takođe vodi pravnu borbu sa studijom "Warners Brothers" koji takođe poseduje određena prava na "Gospodara prstenova", i to preko svog posedovanja kojmpanije "New Line Cinema", koja je producirala trilogiju Pitera Džeksona.

Video: Ni Gospodar prstenova, ni Igra prestola: Kulu od leda podigla je priroda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA