≫ 

Nova "uloga života"? Milan Marić igra Žarka Lauševića u novoj seriji

On je istkao da u njihovoh postavci to neće biti pravi Žarko

  • 3
Žarko Laušević Milan Marić Foto: Marko Todorović, Tanjug/Dragan Kujundžić

Prošle godine mnogi su tvrdili da je Milan Marić ulogom Tome Zdravkovića u čuvenom film dobio ulogu života. Samo nekoliko meseci kasnije, kao bomba odjeknula je vest da će glavni protogosnista filma “Toma” igrati Žarka Lauševića u seriji koja opisuje život njegovog kolege.

Glumac je to konačno i potvrdio.

- Zapravo, kada su me pozvali i rekli o čemu se radi bio sam zbunjen i uopšte nisam znao kako da reagujem. S jedne strane mi je zazvučalo veoma izazovno, a s druge strane sam pomislio “au, još jedna uloga o životu čoveka kojeg svi poznaju i imaju nekakav odnos prema njemu i celom tom događaju”. Ta priča je priča koja je višesložna, bolna i emotivna, te me je zanimalo da čujem od reditelja šta je ideja i da pročitam scenario. Odluku sam doneo kada sam shvatio da se pravi serija samo po motivima Žarkove knjige i tog događaja, a da je fokus priče borba sa samim sobom - rekao je on za Blic.

On je istkao da u njihovoh postavci to neće biti pravi Žarko.

- Zapravo, gradimo jedan potpuno fiktivan lik unutar okvira priče o kojoj su svi ponešto čuli. Zadatak glumca je da nađe koliko može sličnosti sa likom kojeg glumi, ali i da sebe izmesti iz sebe i da otključa neke potpuno nepoznate stvari koje nisu sklone njegovom karakteru i senzibilitetu - kazao je Marić i dodao da je sa starijim kolegom radio na seriji "Državni službenik", ali o ovoj ulozi još uvek nisu razgovarali.

- Mislim da je važno da shvatimo da ideja ove serije nije dokumentarna rekonstrukcija tog događaja, nego unutar okvira te tragične priče pokušaj da se dekonstruišu i vreme i ljudi unutar tog i takvog ludog vremena - objasnio je on.

Video: Milan Marić o Tomi: Zanimalo me odakle ide ta autodestrukcija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iki

    12. februar 2022 | 21:43

    Jako dobar glumac to stoji ali je vise nego ocito da ga neko forsira i gura

  • on

    12. februar 2022 | 15:39

    Vlado Georgiev naj vise lici na njega!

  • Zoran

    13. februar 2022 | 08:03

    Uloga zivota a glumis coveka koji je ubio drugog mladog coveka jer su mu napali brata. Uloga zivota da glumis osudjenog ubicu. Ne razumem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA