≫ 

Ljiljana Blagojević: "Pristala sam da snimim taj film na opšte zaprepašćenje mojih kolega i rodbine"

- To je najpametnije što sam u životu uradila - rekla je glumica

  • 6
Ljiljana Blagojević Printskrin: TV UNA

Gost emisije “21 odgovor” na UNI TV ovog četvrtka u 21.15h je proslavljena filmska, televizjska i pozorišna glumica koja je osvojila srca publike širom regiona brojnim zapaženim ulogama, talentom i lepotom – Ljiljana Blagojević. Dobitnica je najprestižnijih nagrada na ovim prostorima, a odigrala je preko 50 uloga u pozorištu. "Sećaš li se Doli Bel", "Velo misto", "Salaš u Malom Ritu", "Bolji život", "Boško Buha", "Doktorka na selu", "Tako se kalio čelik", "Život je lep" samo su deo kultnih filmskih i TV serijskih ostvarenja u kojima je Ljiljana verno dočarala svoje likove.

Iako retko daje intervjue i pojavljuje se u medijima, Ljiljana je pristala da sa gledaocima UNE podeli izuzetno zanimljive priče ne samo iz bogate glumačke karijere već i svoja razmišljanja o životu, braku, današnjim trendovima i zašto je važno da čovek dostojanstveno i mirno živi. Jedno od zapažanja odmah je podelila sa voditeljkom Dejanom Rosuljaš, a tiče se upravo naziva emisije: "Zašto ste tako nazvali ovu emisiju?" upitala je i objasnila koja joj je prva asocijacija bila na taj naziv: "Kažu da duša ima 21 gram".

Ljiljana Blagojević Ljiljana Blagojević Printskrin: TV UNA

Ljiljana će nam otkriti koliko je i koje uloge odbila do sada, koja svetska glumica je na nju ostavila poseban utisak kao i koliko je bilo važno da igra samo ono što je dobro za njen glumački put. Bila je studentkinja treće godine akademije, kada joj je reditelj Emir Kusturica poverio ulogu u kultnom filmu "Sećaš li se Doli Bel":

- Emir Kusturica je i sam tada bio debitant i nije se moglo pretpostaviti da će to biti jedan od najvećih naših i svetskih reditelja. Tog momenta nisam imala dilemu i pristala sam da snimim taj film na opšte zaprepašćenje mojih kolega i rodbine. To je najpametnije što sam u životu uradila - rekla je glumica.

Ljiljana Blagojević Printskrin: TV UNA

Ljiljana će otkriti šta je čini srećnim čovekom privatno i poslovno, koliko je konzervativna, zašto voli da ide u kafanu, čemu stremi, koje savete najčešče daje svojim studentima i koliko joj rad sa mladim ljudima znači da spozna energiju vremena u kojem živimo. Saznaćemo i koliko je važno usavršiti svoj zanat i negovati estetiku, da li današnja brzina života uzima dušu čoveku i zašto je virtuelni život đavolja rabota. Sjajna glumica govorila je i o svom privatnom životu, odnosu sa suprugom, čuvenim dramaturgom Sinišom Kovačevićem: "Kako kaže moj suprug, žene su najkvalitetniji deo čovečanstva i ja se slažem s njim".

Ime ove sjajne glumice nije samo ovekovečeno u brojnim filmovima već i u pesmi jednog od najvećih autora u narodnoj muzici, Tome Zdravkovića koji je upravo njoj posvetio legendarnu pesmu "Za Ljiljanu".

Video: Emir Kusturica o Svetislavu Pešiću: Preko video-bima poslao snažnu poruku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA