Koje domaće serije su bile hit ove zime, a šta nam donosi prolećna kulturna scena

Mozzart nastavlja da pomaže domaću kinematografiju, ali i kulturne manifestacije, kao što je Beogradski festival igre

  • 3
Foto: Marjan Apostolovic

Kada je podrška kulturi u pitanju, Mozzart uvek igra jednu od glavnih uloga na domaćoj sceni. Pa čak i na svetskoj, jer je humanitarnu predstavu “Balkanski špijun” gledalo više od 300.000 ljudi širom planete! Ova kompanija pomogla je različite kulturne manifestacije, a ove godine je postala prijatelj Beogradskog festivala igre i podržala 19. izdanje omiljene prolećne manifestacije za ljubitelje pozorišta i savremene igre.

Društveno odgovorna poruka “U igri na humanost svi pobeđujemo” prepliće se sa ovogodišnjim sloganom “Verujemo u jednu igru”. Festival otvara proslavljena baletska kompanija Lines Ballet koju vodi čuveni koreograf vizionar Alonzo King, 16. marta u “Madlenianumu”.

Ubice mog oca Foto: Branko Starčević

Prethodnih godina ova kompanija pomogla je u realizaciji nekih od najboljih domaćih filmova i serija: “Južni vetar”, “Žigosani u reketu”, a ove zime na malim ekranima emitovane su sjajne epizode pete sezone “Ubica mog oca” i novog hita „Složna braća - The Next Đeneration“. I ova ostvarenja su snimana uz pomoć Mozzarta.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Mozzart Bet (@mozzartbet)
Dokumentarni serijali o našim sportistima „Zlatni momci“ i „Kako postati kraljica“ takođe su prošli uz sponzorstvo regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću.

Projekat “Balkanski špijun” je 2021. realizovan u saradnji sa glumačkim legendama Draganom Bjelogrlićem, Brankom Katić, Mimom Karadžićem, Vesnom Trivalić i Gordanom Kičićem, a tada je Mozzart donirao više 3,5 miliona dinara Udruženju dramskih umetnika Srbije.

- Sve projekte sami osmišljavamo i realizujemo, što je pokazatelj iskrene posvećenosti kompanije da se bavi humanitarnim radom i pomogne zajednici u kojoj posluje, posebno u oblasti kulture – stipendiramo mlade talente, a kontinuirano podržavamo i domaću kinematografiju, kroz sponzorstva popularnih domaćih filmova i serija - naglašava Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija u Mozzartu.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA