Preminula glumica Sali Kelerman: Igrala je glavnu sestru u filmu "M*A*S*H"

Kelermanova je preminula u četvrtak ujutru nakon borbe sa demencijom

  • 0
Sally Kellerman, M.A.S.H. Foto: Profimedia/Hollywood Archive/The Hollywood Archive

Sali Kelerman, glumica koja je nominovana za Oskara i koja je igrala majora Margaret "Hot Lips" O'Hulihan, glavnu sestru u filmu "M*A*S*H" iz 1970. godine, je preminula, piše "The Hollywood Reporter", koji je citirao njenog sina. Imala je 84 godine.

Kelermanova je preminula u četvrtak ujutru nakon borbe sa demencijom, rekao je njen sin Džek Krejn za ovaj medij. Sali Kelerman je rođena u Long Biču u Kaliforniji, a odrasla u oblasti Los Anđelesa.

Njena glumačka karijera trajala je više od 60 godina, sa zapaženim ulogama u filmu "Povratak u školu" iz 1986. Kelermanova je bila najpoznatija po svom radu u filmu "M*A*S*H", za koji je nominovana za nagradu Akademije za najbolju sporednu glumicu.

Takođe je zaradila Emi nominaciju 2015. godine za ulogu u sapunici "Mladi i nemirni". Svojim dubokim, izrazitim glasom, kasnije je u svojoj karijeri obezbedila glasovni rad za reklame, narativne uloge i više crtanih serija, piše CNN.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA