≫ 

Vorner Bros, Dizni i Soni zaustavili su objavljivanje svojih filmova u Rusiji

- U svetlu humanitarne krize u Ukrajini, VornerMedia pauzira objavljivanje svog igranog filma "Betmen' u Rusiji" - rekao je portparol

  • 0
bioskop Foto: Pixabay/Vladvictoria

Vorner Bros, Dizni i Soni zaustavili su objavljivanje filmova u ruskim bioskopima, posle invazije Rusije na Ukrajinu. To znači da se nova ostvarenja, kao što su "Betmen", "Turning Red" i "Morbius" za sada neće prikazivati po planu u zemlji.

Zabrana dolazi u trenutku kada vlade širom sveta pojačavaju svoje sankcije Moskvi. Poslednjih dana globalne korporacije, uključujući proizvođače automobila i energetske gigante, prekinule su poslovne veze sa Rusijom.

Blokbaster Vorner Brosa "Betmen" je trebalo da bude premijerno prikazan u petak u Rusiji.

- U svetlu humanitarne krize u Ukrajini, VornerMedia pauzira objavljivanje svog igranog filma "Betmen' u Rusiji" - rekao je portparol, a prenosi bbc.com.

U međuvremenu, Dizni je odložio rusko objavljivanje Pksarovog animiranog filma "Turning Red".

- S obzirom na neisprovociranu invaziju na Ukrajinu i tragičnu humanitarnu krizu, pauziramo bioskopsko prikazivanje filmova u Rusiji - naveo je Dizni u saopštenju.

Iz ove kompanije dodaju da će raditi sa svojim nevladinim organizacijama na pružanje "hitne pomoći i druge humanitarne pomoći izbeglicama". Soni je takođe zaustavio objavljivanje svoje Marvelove adaptacije "Morbius" u Rusiji.

- S obzirom na tekuću vojnu akciju u Ukrajini i nastalu neizvesnost i humanitarnu krizu koja se odvija u tom regionu, pauziraćemo naša planirana bioskopska izdanja u Rusiji. Naše misli i molitve su sa svima onima koji su pogođeni i nadamo se da će ova kriza biti brzo rešena - rekao je portparol za BBC.

Video: Vučić: Ne uvodimo sankcije Rusiji, pružamo podršku teritorijalnom integritetu Ukrajine

(Telegraf,rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA