≫ 

Katarina Marković o seriji "Blok 27": "Nisam ljubitelj klasičnog horora, ali..."

"Odmah ti je jasno da nije nešto što će se otključati iz realističkog ključa", rekla je glumica

  • 2
Katarina Marković Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Katarina Marković koja je govorila o svojoj ulozi u seriji "Blok 27" i predstavama "Nora - Lutkina kuća" i predstojećem "Rolerkosteru".

Marković je rekla da u "Bloku 27" igra Ljiljanu, majku dvoje blizanaca, a priča počinje tako što jednog od njih ne nalaze u krevetu i "pratimo seriju da vidimo šta se dešava sa Rastkom".

"Žanrovski se serija određuje kao horor misterija. Nisam ljubitelj klasičnog horora, ali jako volim da gledam filmove koji imaju tu dozu misterije, u smislu da to zaista može da se dogodi", rekla je glumica.

Marković je ocenila da je u "Bloku 27" prisutna "neka onostranost za koju svi znamo", koja ne dopušta da se realistično objasne događaji, što je "užasno uzbudljivo", očekuje "da će to vezati publiku".

"U dahu sam pročitala šest epizoda jer sam htela da vidim dokle je otišla ta misterija i šta se dogodilo. Odmah ti je jasno da nije nešto što će se otključati iz realističkog ključa", napomehula Marković.

Govoreći o predstavi "Nora - Lutkina kuća" Henrika Ibzena koja se igra u Narodnom pozorištu u Beogradu, Marković je za svoju Gospođu Kristinu Linde primetila da "postoje uloge koje su važne da se komad nastavi i odgira do kraja, a nije minjon da možeš sa njom lako".

"Ovo je nešto što je bilo prilično daleko meni po njenim osobinama. Linde je udovica, ogorčena i ne baš mažena od života. Moj temperament je prilično sveden u predstavi. To je bio možda najveći izazov meni", priznala je glumica.

Upitana o postpandemijskog budućnosti pozorišta, Marković je rekla da veruje da se ono "nije bitno promenilo" uprkos raznim restrikcijama koje su se činile "kao da je pozorište bilo zabranjeno, stvorilo se mišljenje da je najzaraznije a nije tako".

"Pozorište će preživeti. Preživelo je razne pošasti. Živa stvar je živa stvar i prija ti da uživo gledaš ljude sa malih ekrana", smatra Marković.

U beogradskom Ateljeu 212 Marković priprema ulogu u komadu "Rolerkoster", po tekstu Jelene Kajgo i u režiji Milice Kralj, koji priča o malim ljudima i problemima koje svi živimo".

Marković kaže da će predstava govoriti o pristajanju "na neke stvari, koje nekom izgledaju fatalno, a zapravo su nužne da preživiš u svetu sa vrednostima koje ti nameće".

(Telegraf.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladen

    5. mart 2022 | 18:47

    Da je članak o sportu i o nekom sportisti bilo bi najmanje 50 komentara. Ali koga interesuje film, pozorište i uopšte kultura u ovoj zemlji Dembeliji? A što se tiče Katarine, jedna od mojih omiljenih i najlepših glumica.

  • Zoki

    6. mart 2022 | 12:37

    Stranger things domace radinosti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA