≫ 

Netfliks obustavio rad u Rusiji

- S obzirom na okolnosti, odlučili smo da obustavimo pružanje naših usluga u Rusiji - rekao je portparol američke kompanije

  • 2
logotip NETFLIX Foto: Shutterstock

Striming servis Netfliks odlučio je da obustavi rad u Rusiji zbog situacije oko Ukrajine, izjavio je portparol američke kompanije.

- S obzirom na okolnosti, odlučili smo da obustavimo pružanje naših usluga u Rusiji - rekao je on, prenosi "Variety".

Ranije ove nedelje poznati striming servis je suspendovao ruske filmske projekte i akvizicije. Netfliks je donekle novajlija u Rusiji. Pokrenuo je svoju uslugu 2016. godine u ovoj zemlji i ima relativno malo prisustvo, sa otprilike milion pretplatnika.

Inače, Netfliks ima 222 miliona pretplatnika širom sveta. Uslugom upravlja kao zajedničko preduzeće sa ruskom nacionalnom medijskom grupom.

Netfliky je takođe nedavno najavio da će svoj dokumentarni film iz 2015. godine "Zima u vatri: Ukrajinska borba za slobodu" učiniti dostupnim za besplatno gledanje.

Film se fokusira na proteste Evromajdana u Ukrajini, koje je izazvala odluka bivšeg predsednika Viktora Janukoviča da ne potpiše sporazum sa Evropskom unijom i umesto toga odluči da ojača veze sa Rusijom. Ti protesti su na kraju rezultirali svrgavanjem Janukoviča.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez

    7. mart 2022 | 10:53

    Možete i u Srbiji da obustavite, sranje ste..!!

  • Tito

    8. mart 2022 | 10:09

    Može oni obustaviti, ali ko će im nadoknaditi gubite? Bajden, crnogorci,????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA