Moćniji nego ikad - Betmen drži najbolje otvaranje filma iz Betmen franšize svih vremena

Kao i najbolje bioskopsko otvaranje u 2022. godini

  • 0
Betmen Foto: Promo

Novi bioskopski hit kompanije Warner Bros. BETMEN, u distribuciji Blitz filma, već je prvog vikenda prikazivanja pogledalo rekordnih 33.138 gledalaca, te je time ostvario najjače otvaranje filma iz Betmen franšize, ali i najbolje bioskopsko otvaranje ove godine u Srbiji!

BETMEN scenariste i reditelja Meta Rivsa je u prvom vikendu prikazivanja u SAD-u zaradio 128,5 miliona dolara, što je drugo najbolje otvaranje u eri pandemije, odmah iza filma Spajdermen: Put bez povratka iz 2021. godine. To je ujedno i najveće otvaranje reditelja Meta Rivsa do danas.

Izvanredne kritike koje je film dobio, uz ovakve rezultate i interes publike, naslućuju da će ovaj DC-jev superjunak zasigurno još dugo vladati domaćim i svetskim bioskopskim blagajnama.

Rivs je priču o superjunaku, koji nam je svima potreban i kog svi zaslužujemo, okrenuo u potpuno drugačijem smeru. Brusa Vejna je prikazao u mladim danima, a brojni poznati negativci su dobili još mračniji izgled. Sam pogled na novog Betmena, njegovo odelo, betmobil i ostale karakteristične elemente, odaju novog Viteza tame. Betmen je moćniji nego ikad, a Rivs je uspeo da pronađe svoj put i prikaže priču o Gotamu na savršeno uzbudljiv, intenzivan i spektakularno atmosferičan, do sada neviđeni način, koji traje sve do odjavne špice.

Da se radi o velikom bioskopskom spektaklu dalo se naslutiti i veče uoči same premijere filma kada je prepoznatljiva fasada beogradske Štark Arene obasjana spektakularnom projekcijom BET znaka koji je mogao da se vidi iz svih delova grada. Time je spektakularno najavljena premijera filma, koji je i pre službenog početka izazvao ogroman interes publike i za koji su mnoge projekcije prošlog vikenda bile rasprodate! Činjenica je da samo neki filmovi imaju takvu moć.

Fanovi nisu skrivali svoje oduševljenje. Jedan od njih je napisao: "Ovo izgleda zastrašujuće nadmoćno! Ne bih želeo da se petljam sa Betmenom Roberta Patinsona. Novi Batman je ispunio, čak i premašio moja očekivanja. Što se tiče Kolina Farela, nikad ne bih pretpostavio da je Pingvin."

Drugi je pak komentarisao: "Neverovatno je da se ispod ovog Betmen kostima nalazi Robert Patinson! A on je tako mračan. Nije samo Vitez tame, već i anđeo osvete. Ovo je filmčina godine!"

Zvezdanu ekipu, osim Roberta Patinsona, čini poznata Gotamova postavka čije uloge nose Zoi Kravic kao Selina Kajl; Pol Dejno kao Edvard Našton; Džefri Rajt kao Džejms Gordon; Džon Turturo kao Karmajn Falkone; Piter Sarsgard kao okružni tužilac Gil Kolson; te Bari Kogan, Džejmi Loson, Endi Serkis kao Alfred; i Kolin Farel kao Osvald Koblpot Pingvin.

Scenaristi filma su Met Rivs i Piter Kreg. Rivs i Dilan Klark su producenti, zajedno sa Simonom Emanuelom, Majklom E. Uslanom, Volterom Hamadaom i Šantal Nong Vo.

Betmena su kreirali Bob Kejn i Bil Finger, a film se zasniva na likovima iz DC sveta.

BETMEN u distribuciji Blitza, možete pogledati i u najprestižnijim 4DX i IMAX bioskopskim formatima.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA